Šport
39 ogledov

Pripravljajo nerede tudi za Portugalce

Divjanje hrvaških navijačev EPA
Na Hrvaškem se bojijo novih potez navijačev, ki so že prekinili dvoboj med Hrvaško in Češko.

Hrvaški minister za notranje zadeve Vlaho Orepić je dejal, da so že identificirali 32 oseb, ki so sodelovale v neredih na evropskem prvenstvu v Franciji. "V obravnavi že imamo 18 ljudi, del jih prihaja iz Pule, večina pa iz Splita," je o izgrednikih, ki so se vrnili na Hrvaško, dejal minister in napovedal, da bodo huligani poskušali nerede zakuhati tudi na tekmi osmine finala proti Portugalski.

"Ni nas strah, naredili bomo vse, da jih zaustavimo. Rad bi pa apeliral na te ljudi, da svojega nezadovoljstva ne izkazujejo na takšen način. Obljubljam, da bomo rešili vse probleme, ki jih tarejo," je še dejal Orepić in s tem mislil predvsem na Zdravka Mamića, ki mu mnogi navijači očitajo koruptivnost in prevelik vpliv na vodstvo Hrvaške nogometne zveze.

O Mamiću notranji minister sicer očitno deli kar podobno mnenje kot 'huligani'. Sram naj bi ga bilo zaradi potez, ki so jih ob nestrinjanju z HNS izvedli navijači, a prav tako ga je sram zaradi oseb, ki sedijo v častni loži. "V loži sedi človek, ki ne spoštuje hrvaške zakone in proti kateremu potekajo dve preiskave," je o Mamiću dejal minister.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.