Šport
57 ogledov

''Huligani bodo napadli po 30 minutah''

hrvaška huligani euro 2016 EPA
Hrvaški huligani, odgovorni za nerede v Saint-Etiennu, naj bi po 30 minutah tekme s Španijo vdrli na teren in napadli sodnika, trdi predsednik policijskega sindikata Nikola Kajkić.

Hrvaška z velikim zanimanjem in kančkom strahu pričakuje nocojšnji obračun s Španijo, ki se bo v Bordeauxu začel ob 21. uri.

Že nekaj dni se v javnosti šušlja, da bodo hrvaški huligani, ki na ta način protestirajo proti vodstvu hrvaškega nogometa, poskrbeli za nov incident in prekinitev tekme s Furijo, ki ima za razliko od kockastih že zagotovljen nastop v drugem delu tekmovanja.

Hrvaški spletni portal 24sata.hr je objavil eksluzivni posnetek huligana, ki je na tribunu prižgal pirotehnično sredstvo. Šlo naj bi za hrvaškega državljanja, ki ga je dve uri po tekmi ustavila francoska policija in ga spustila naprej.

''Ustavili so Renault Twingo šibeniške registracije. V njem je sedel dotični navijač, ki je prižgal baklo na tribuni. V avtomobilu so bile bakle, petarde in solzivec. Francoska policija je vse to odvzela, vendar ni preganjala nikogar iz avtomobila,'' je za 24sata dejal Nikola Kajkić in razkril, da naj bi hrvaški huligani pripravljali napad po izteku prve pol ure tekme.

Hrvaška nogometna zveza (HNS) je navijače opozorila, kako naj ravnajo v primeru izgredov, in jih pozvala k mirnemu navijanju. Izgrede v Bordeauxu pričakuje tudi hrvaško notranje ministrstvo.

''Razpolagamo z informacijo, da so za današnjo tekmo načrtovani incidenti, katerih namen je prekinitev tekme z uporabo pirotehničnih sredstev, neprimernih simbolov in izletov na igrišče. Vse informacije smo posredovali francoski policiji. Ministrstvo za notranje zadeve je sinoči poslalo dodatne štiri policiste, ki bodo pomagali francoski policiji,'' so sporočili.

Ulice Bordeauxa so že zavzeli hrvaški in španski navijači, za zdaj pa je vse mirno, poroča Vecernji.hr. ''Bila je nora noč. V pozitivnem smislu. Peli smo naše, španske in irske pesmi,'' je povedal navijač Ivan in dodal, da si vsi huligani zaslužijo zaporno kazen. ''Vse bi strpal v zapor, takoj ko se vrnejo na Hrvaško. Naj svoje bitke bijejo na drugih terenih. Zakaj v Zagrebu ne čakajo Zdravka Mamića,'' je dodal podpornik hrvaške izbrane vrste.

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 18:37 21.junij 2016.

    In vse te podatke imajo in jih ne morejo ukrotiti ??????ALO ?????????????????Če so seveda podatke posredovali na pravo mesto???????

  • sprehajalec 17:49 21.junij 2016.

    Zna biti, da bo veselo. Ker kolikor vidim, so te informacije kar točne.

  • slajan 17:26 21.junij 2016.

    Bakle in pirotehnika so odlična kombinacija z "vatrenimi", kot reprezentanco imenujejo Hrvati. So pač nekateri vzeli to preveč dobesedno. Hvala bogu, da niso npr "eksplozivni"