Magazin
115 ogledov

Kako najceneje na beneški karneval?

benetke Žurnal24 main
Če potujete iz Ljubljane, je najugodnejši organiziran izlet.

Med najprepoznavnejša pustna rajanja na svetu se uvršča tudi karneval v Benetkah. Te so ravno dovolj blizu, da greste lahko zjutraj od doma, se vrnete še isti večer, vmes pa užijete vso čarobnost, ki jo ponuja v kostume odeto mesto.

Sami ali z agencijo

Če se boste tja odpravili z avtom, bo najceneje, če ga pustite v okolici mesta ob železnici (na primer v mestecu Marcon) in zadnjih nekaj kilometrov naredite z vlakom. Pot v eno smer vas bo stala približno 40 evrov, skupaj s cestninami, vračunati pa morate še nekaj evrov parkirnine.

Če raje potujete organizirano, se lahko pridružite eni od številnih agencij, ki vam ponujajo izkušnjo beneškega pustnega karnevala. Tu boste za od 40 do 60 evrov dobili prevoz tja in nazaj (z avtobusom) in vodene oglede mestnih znamenitosti. Organizirana potovanja so, kot kaže, v primeru pustovanja v Benetkah bistveno cenejša od lastne režije.

Še do 4. marca

Za to, da ujamete beneško pustno rajanje, imate čas še vse tja do 4. marca. Vrhunec dogajanja se seveda obeta na pustno soboto, 1. marca, in na pustni torek, 4. marca, ko se bo odvilo tekmovanje za najlepšo masko, pustne šeme pa se bodo predstavile tudi v sprevodu. Spored dogodkov in vse podrobnosti o letošnjem karnevalu lahko najdete na spletni strani Carnevale.venezia.it.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.