Šport > Košarka
102 ogledov

Prišla Dimec in Tratnik, odhaja Bolčina

Krka Cedevita Novo mesto liga ABA Nurkić Bolčina SPS/ABA
V košarkarskem klubu Krka nadaljujejo prenovo ekipe za prihajajočo sezono. Tokrat so v svoje vrste pripeljali dva slovenska košarkarja, Žigo Dimca in Igorja Tratnika. Vrste sedemkratnih državnih prvakov pa zapušča Tomaž Bolčina.

Žiga Dimec (22 let, 211 cm) je bil v dresu Rogaške eden najvidnejših košarkarjev v minuli sezoni lige Telemach. V povprečju je dosegel 12,5 točke in 5,4 skoka na tekmo ter si prislužil poziv selektorja Jureta Zdovca na priprave za letošnje evropsko prvenstvo. Bil je tudi slovenski reprezentant v vseh mlajših kategorijah.

Drudi novinec v vrstah nivomeške Krke Igor Tratnik (26 let, 207 cm) je kariero začel v Grosupljem, od koder je odšel v domžalski Helios, nato pa na Islandijo, kjer je z moštvom KFI leta 2010 osvojil prvenstvo. V Slovenijo se je vrnil pred sezono 2012/13, ko je odšel v matično Grosuplje, nato pa je bil eno sezono član Splošne plovbe Portorož. V lanski sezoni je bil eden najboljših košarkarjev Zlatoroga, v povprečju pa je dosegel 11,1 točke in 6,1 skoka na tekmo.

"Po treh letih iz našega kluba sporazumno odhaja Tomaž Bolčina. Tomaž je v naših vrstah osvojil po dva naslova državnega prvaka in pokalnega zmagovalca. V nadaljevanju kariere mu želimo veliko sreče in uspehov," pa so pri Krki zapisali ob odhodu Tomaža Bolčine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.