Šport
49 ogledov

Tysonu zaradi knjige grozi prva tožba

mike tyson EPA
Boksarski promotor Frank Warren razmišlja o tožbi Mika Tysona, potem ko je nekdanji svetovni prvak razkril, da je pogosto boksal pod vplivom mamil.

Frank Warren, nekdanji promotor dvobojev Mika Tysona v Veliki Britaniji, se je odzval na šokantne navedbe v avtobiografiji upokojenega boksarja.

''Železni Mike'' namreč trdi, da je v času profesionalne kariere pogosto boksal pod vplivom mamil, testiranja pa naj bi prestal s pomočjo umetnega penisa.

Warren je prepričan, da si je Tyson, če so navedbe v knjigi resnične, privoščil hudo kršitev, zaradi katere bi se lahko znašel na sodišču.

''Ne vem, če kokain ali katera izmed drugih drog, ki jih je jemal, pripomore k večji uspešnosti, vendar gre za prepovedane substance. Boks je nevaren šport in če vzameš nekaj, kar poveča tvojo učinkovitost, je lahko to zelo nevarno za nasprotnika. Knjige še nisem videl. Slišal sem samo odlomke. Ko jo bom prebral, bom sprejel odločitev,'' je povedal Warren, ki se je s Tysonom pripravljen srečati tudi na sodišču.

''Precej jezen sem. Ko je boksal tukaj, ga je testirala agencija UK Sport in nikoli ni bilo nobenega znaka, da so v njegovem telesu mamila. Trditev, da je uporabljal umeten penis... ne vem, ali verjamem ali ne, saj lahko gre za izmišljotino, ki pospeši prodajo knjige,'' je zaključil Britanec.

Komentarjev 1
  • frogstomp 12:30 15.november 2013.

    odličen prikaz dvojnosti meril naše družbe.. tip je razbil tisoče gobcev - vse ok, še dnar so mu metal v faco zato.. pol pa dec enga spoha, se pa vsi za glavo držijo!