Šport
37 ogledov

Tyson: ''Boksal sem pod vplivom mamil''

mike tyson EPA
Nekdanji ameriški boksar Mike Tyson je v svoji avtobiografiji priznal, da je v svoji karieri pogosto boksal pod vplivom mamil.

Kontroverzni Mike Tyson je v torek izdal svojo avtobiografijo z naslovom Undisputed Truth (Neizpodbitna resnica), v kateri trdi, da je junija 2000 v dvoboju z Loujem Savaresejem nastopil pod vplivom kokaina in marihuane. ''Bil sem velik odvisnik od kokaina,'' je zapisal Tyson, ki se je z opojno substanco prvič srečal pri rosnih 11 letih.

''Železni Mike'' se v svojem memoarju spominja, kako je antidopinške komisije večkrat prelisičil z uporabo umetnega penisa. ''Uporabiti sem moral umetni penis, v katerem sem imel čist urin, da sem lahko opravil testiranje,'' je razkril 47-letnik.

Odvisnost, bankrot in težave s policijo

Tyson se je po koncu kariere boril z odvisnostjo od alkohola in drog, pogosto je zašel v navzkrižje z zakonom in z razsipavanjem denarja poskrbel za osebni bankrot.

Leta 2000 so ga kaznovali z 200.000 dolarjev kazni, ker so po dvoboju z Andrewom Goloto v njegovem vzorcu našli sledi marihuane, saj mu član njegove ekipe ni mogel pravočasno priskrbeti umetnega penisa. Dve leti kasneje je na tiskovni konferenci pred obračunom z Lennoxom Lewisom povsem izgubil živce, nenadni izbruh jeze pa je bil prav tako posledica uporabe kokaina. ''Izgubil sem živce. Pogledal sem proti njemu in želel sem udariti p****a,'' je priznal upokojeni boksar.

Tyson je pod vplivom drog boksal še leta 2004, ko se je pomeril z Dannyjem Williamsom. Njegova kariera je po porazu proti neznanemu Britancu šla samo še navzdol, leta 2005 pa je po treh porazih v zadnjih štirih dvobojih oznanil konec profesionalne športne poti.

Pred dvobojem z Lennoxom Lewisom:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.