Šport > Košarka
61 ogledov

Provokacije in žvižgi ga niso ustavili

Kevin Durant EPA
Kevin Durant se je znesel nad bivšimi soigralci.

Kevin Durant je pred tokratno sezono iz moštva Oklahoma City odšel k Golden State Warriorsom in s to potezo razjezil številne navijače svoje nekdanje ekipe. Ti mu odhoda k moštvu, ki je v končnici minule sezone s 4:3 premagalo Thunder, niso odpustili.

V ligi NBA so bile tako vse oči uprte v prvi obračun Duranta z Oklahomo Cityjem, s klubom v katerem je štirikratni najboljši strelec lige preživel osem sezon. Zvezdnik ni imel milosti do bivših soigralcev, dosegel je 39 točk za prepričljivo zmago s 122:96.

Durant je blestel kljub provokacijam na igrišču ter žvižgom s tribun. Že v prvem polčasu je dosegel 29 točk in poskrbel za vodstvo 25 točk. "Zame je bila dokaj običajna tekma. Dobro smo se branili, dosegli lepo število košev in na koncu zasluženo zmagali," je dejal Durant. V njegovi senci je ostal prvi zvezdnik gostov Russell Westbrook, ki je imel do te tekme povprečje 37,8 točk na tekmo. Tokrat jih je dosegel le dvajset, eno manj kot Stephen Curry na drugi strani.

Za Oklahomo je bil to prvi poraz v sezoni, brez njega pa nadaljujejo prvaki iz Clevelanda. Tokrat so premagali Boston Celtics s 128:122. 'King James' je dosegel 30 točk, odmevajo pa besede trenerja Bostona Brada Stevensa po koncu tekme: "Ta ekipa Clevelanda je še boljša od lanske."

Na ostalih treh tekmah je Orlando premagal Sacramento (102:94), Milwaukee je bil prepričljiv proti Indiani (125:107), Denver pa boljši od Minnesote (102:99).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.