Šport > Nogomet
75 ogledov

Celje in Krka odpustila trenerja

nogomet Krka Gorica Saša Despot
Po 28. kolu PLTS sta se zgodili dve trenerski menjavi.

Nogometaši Krke iz Novega mesta, ki so v sredinem 28. krogu Prve lige Telekom visoko izgubili proti Rudarju iz Velenja, izid v korist ekipe iz Šaleške doline je bil kar 5:1, so dan potem ostali brez trenerja. Zaradi slabih rezultatov, Krka je zdaj prikovana na dno prvenstvene lestvice, je z mesta trenerja odstopil Andrej Kastrevec.

Dolenjci so namreč v zadnjih štirih krogih morali nasprotnikom priznati poraze, kar je ekipo pahnilo na dno prvenstvene lestvice, kjer ima na zadnjem mestu 25 točk, za predzadnjim Celjem zaostaja tri točke.

"Člansko moštvo sem vodil leto in pol. Očitno sem prišel do točke, kjer mi je vodenje ekipe poleg službe pobralo preveč energije. Te nimam več, kar je morda opazno tudi na ekipi. Z današnjim dnem zaključujem delovanje na mestu prvega trenerja Krke. Upam, da bo uprava našla ustrezno zamenjavo. Ni še konec, do konca je še osem krogov. Fantje potrebujejo spremembo in pozitivno energijo. moštvu želim vso srečo še naprej, v klubu pa bom še prisoten, tako kot sem že trideset let, a na drugi ravni," je po odstopu za slovenski nogometni portal dejal Kastrevec.

Slovo Kapušina

Po seriji treh porazov, ki so Celje znova nekoliko oddaljili od mest, ki zagotavljajo miren obstanek, so se v upravi kluba odločili, da prekinejo sodelovanje z dosedanjim članskim trenerjem Iztokom Kapušinom, je celjski nogometni prvoligaš zapisal na svoji spletni strani.

"Kapušin je celjsko moštvo prevzel v izredno težavni situaciji v začetku septembra, s solidnim nizom rezultatov ob koncu jesenskega dela, ko so grofje nanizali šest tekem brez poraza, pa so nato na zimski premor odšli s šestega mesta. V uvodnih spomladanskih krogih je z moštvom najprej vknjižil pet točk na težkih tekmah proti Mariboru, Zavrču in Olimpiji, sledili pa so trije nepričakovani porazi, tudi proti dvema neposrednima tekmecema za obstanek v prvoligaški konkurenci. Vodstvo kluba se je tako odločilo, da moštvo v tem trenutku potrebuje novo energijo in dodaten zagon. Pogovori za imenovanje novega stratega članskega moštva so že stekli, kmalu pa bomo javnosti predstavili trenerja, ki se bo v zadnjih osem prvenstvenih krogov podal z nalogo ohraniti prvoligaški status," še piše na spletni strani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.