Šport > Nogomet
30 ogledov

Dokončno: Aluminij v Prvi ligi

Aluminij Gorica play-off Prva liga Kidričevo Katarina Ponjavić
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil sestavo prve in druge slovenske nogometne lige.

V sezoni 2016/17 bosta v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopala Radomlje in Aluminij. Potem ko Zavrč kljub tekmovalnemu uspehu v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev ni dobil licence za igranje na prvoligaški sceni v prihodnji sezoni, je Aluminij, ki je igral dodatne kvalifikacije kot drugouvrščeno moštvo 2. SNL, sprejel povabilo Nogometne zveze Slovenije.

Člani izvršnega odbora so zdaj soglasno potrdili, da bosta NK Radomlje in NK Aluminij v prihodnji sezoni nastopila med prvoligaši. V 2. SNL pa bodo v primerjavi z lansko sezono kar štirje novinci. Krka je izpadla iz prvoligaške druščine, NK Brda Dobrovo in NK Brežice 1919 pa sta se tja uvrstila po zmagah v dodatnih kvalifikacijah v 3. SNL. Četrti novinec je Zavrč, ki ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL ter evropskih pokalih, izpolnjuje pa pogoje za nastopanje v 2. SNL.

Razpored obeh lig bo znan že čez deset dni, ko bo na Brdu pri Kranju na sporedu žreb tekmovalnih parov za sezono 2016/17.

Sestava Prve lige Telekom Slovenije 2016/17: 

ŠD NK Olimpija Ljubljana
NK Maribor
NK Domžale
ND Gorica
NK Celje
NK Krško
NK Rudar Velenje
FC Koper
NK Radomlje
NK Aluminij Kidričevo

Sestava 2. SNL 2016/17: 

NK Krka
ŠD Zavrč
NK Drava Ptuj
NK Triglav Kranj
ŠD Dob
ŠD NK Veržej
NK Kranj
NK Ankaran Hrvatini
NK Brda Dobrovo
NK Brežice 1919

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.