Šport
28 ogledov

Še 14. zapored: Celje z zmago v Ljubljani na drugo mesto

NK Celje Jure Veber
Nogometaši Olimpije so v Stožicah klonili proti Celjanom (1:3) in s tekmo manj ostajajo devet točk za vodilnimi Domažalami. Celje je 14. zapored ostalo neporaženo in je skočilo na drugo mesto. Zavrč je poglobil krizo Radomelj (1:2), Rudar je doma premagal Gorico (1:0), Koper pa Krko (1:0).

Nogometaši ljubljanske Olimpije in Celja so v Stožicah obračunali za drugo mesto na prvenstveni lestvici, bolj veselo pa je bilo po tekmi v gostujoči slačilnici. Ne samo zaradi preboja tik pod vrh, na katerem so še naprej Domžale, temveč tudi zato, ker so varovanci Simona Rožmana zdaj neporaženi na 18 zaporednih tekmah v vseh tekmovanjih (14. v prvenstvu), slavili so petič zaporedoma v PLTS, zmajem pa so zabili prvi gol na domačem igrišču po 1. krogu, ko je v Stožicah zadela Krka. Je pa Ljubljančanom vendarle uspelo zatresti celjsko mrežo, nazadnje so jo namreč na prvenstvenem obračunu avgusta 2013.

Gosti so začeli nekoliko zadržano, pa čeprav so sprožili prvi strel na tekmi; Blaž Vrhovec je v četrti minuti meril previsoko. Marko Vukčević je dve minuti kasneje prišel do strela po napaki Matica Žitka, toda žogo je Matic Kotnik ulovil. Še enkrat so bili domači nevarni v deseti minuti, žogo je po podaji z desne strani mimo gola poslal Aleksander Rodić. Celjani so drugič zapretili v 12. minuti, toda po strelu Benjamina Verbiča je bil na pravem mestu Aleksander Šeliga. V 16. minuti je na drugi strani igrišča močno zaključil Boban Jović, a se Kotnik ni pustil premagati. Po nekaj minutah igre med obema kazenskima prostoroma, pa so Celjani v 33. minuti prišli do prostega strela. Tega je izvajal Vrhovec, ki je v kazenskem prostor lepo našel Danijela Miškića, ta pa je s prve premagal nemočnega Šeligo za 0:1.

Ljubljančani so dobro začeli drugi polčas, si pripravili nekaj priložnosti, ki pa jih niso poslali v celjski gol. Celjani so vzpostavili ravnotežje, v 55. minuti pa zadeli drugič. Valon Ahmedi je ukradel žogo, jo z leve strani podal v kazenski prostor, kjer je bil na pravem mestu Sunny Omoregie in jo poslal za hrbet Šelige. 

V 75. minuti pa so domači le prišli do gola. Do žoge v kazenskem prostoru je prišel Nemanja Mitrović, si lepo pripravil prostor za strel in zadel celjski gol. Štiri minute pred koncem je tekmo dokončno odločil Mislav Oršić. Na robu kazenskega prostora je prejel žogo, se prebil v kazenski prostor in s pomočjo prečke zadel za končnih 1:3.

Radomlje zacementirane na dnu

Radomlje Zavrč Prva liga TS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Moštvo Radomelj nadaljuje sušno obdobje. Če so tokrat le prekinili več kot en mesec dolg strelski premor, pa so izgubili že petič zaporedoma. Ekipa Zavrča je znala kaznovati napake domačih in že v prvem polčasu odločila tekmo. Zavrč se je z deveto zmago točkovno izenačil s tretjeuvrščeno Olimpijo in četrtouvrščenim Mariborom, ki sta v tem krogu doživela poraz, Radomlje pa so po že 13. porazu zacementirane na dnu lestvice.

Zavrčani so že v prvem polčasu prišli do lepe prednosti, saj so po 45 minutah že vodili z 2:0. Že v prvi nevarni akciji so povedli, in sicer v 14. minuti, ko je po zmedi v kazenskem prostoru domačih do žoge prišel Ivan Antolek in zadel za 1:0. V 23. minuti je Dino Kresinger z glavo znova zatresel mrežo gostiteljev, a je bil v prepovedanem položaju. Isti igralec pa se je med strelce vendarle kmalu vpisal, saj je v 33. minuti podvojil prednost Zavrča, ko se je po lepi podaji Dorisa Kelenca sam znašel pred Vjekoslavom Andrićem in ga premagal. Domači so imeli tik pred koncem polčasa lepo priložnost za znižanje zaostanka, saj so štirje stekli v protinapad, toda dva branilca in vratar so bili dovolj, da je Zavrčeva mreža ostala nedotaknjena.

V drugem polčasu je bilo dogajanje na zelenici precej mirno, tako da maloštevilni gledalci dolgo niso videli resnejše akcije. Je pa v 86. minuti domačim nekaj upov le zbudil Janez Zavrl, saj je uspešno izvedel enajstmetrovko, dosojeno v gneči v kazenskem prostoru. Toda tudi ta zadetek je bil na koncu premalo za kaj več kot konec strelskega posta domačih.

Gorica spet praznih rok iz Velenja

Dragan Jelić Rudar Velenje Gorica Prva liga TS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Velenjčani nadaljujejo dober niz na svojem stadionu proti gostom iz Nove Gorice. Proti njim Ob jezeru niso izgubili že več kot tri leta. Tudi danes so niz nadaljevali, in sicer po zaslugi Dragana Jelića, ki je dosegel edini gol na tekmi. Sedmouvrščeni Rudar je tako najbližji zasledovalki Gorici pobegnil že za sedem točk, pred deveto Krko in zadnjimi Radomljani pa imajo Velenjčani že deset oziroma 14 točk naskoka.

Ekipi sta kar živahno začeli tekmo v Velenju, prvi pa so resneje zagrozili gosti v 14. minuti, ko je žogo po strelu Amela Džuzdanovića zaustavil Matjaž Rozman. V 27. minuti so vrata Novogoričanov prvič resno ogrozili tudi domači, natančneje Mario Babić, ki je s strelom iz prve iz ugodnega položaja zgrešil cilj. V 33. minuti je nov dvoboj z Džuzdanovićem spet dobil Rozman, štiri minute pozneje pa je Vasja Simčič na drugi strani ukrotil Babićev strel. V 42. minuti pa so domači povedli. Damjan Trifković je v kazenskem prostoru našel Babića, ta je žogo oddal do Jelića, ki je s strelom iz prve iz bližine zadel za 1:0.

V drugem polčasu sta ekipi v uvodnem delu kazali borbeno igro, ki pa ni prinesla priložnosti. Šele v 68. minuti je imel Simčič spet nekaj dela, potem ko je moral posredovati po Jelićevem strelu iz kar težkega položaja. V 76. minuti so po napaki Rozmana, ta je žogo po podaji Sandija Arčona "podaril" Stephenu Makinwi, gosti prišli do priložnosti, a je goriški nogometaš zadel enega domačih branilcev. 

V 77. minuti so domači ostali brez Leona Črnčiča, ki je dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Džuzdanovićem. Novogoričanom številčne prednosti ni uspelo izkoristiti, še več, njihov vratar Simčič je v izdihljajih tekme z odličnim posredovanjem preprečil še zadetek Ivana Firerja.

Krkaši stalna stranka kanarčkov

Koper Gorica | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Novomeščani so še naprej zelo zaželena stranka koprskih nogometašev, saj so zmagali že na deveti od desetih medsebojnih prvenstvenih tekem. Koper se je moral za zmago morali kar potruditi, a po zaslugi Mateja Pučka sedmič osvojili tri točke v sezoni in ostajajo na šestem mestu prvenstvene lestvice. Krka je po 11. porazu ostala deveta.

V prvem polčasu so gledalci videli zelo povprečen nogomet. Obe ekipi sta se sicer trudili, a večjih nevarnosti za vratarja Ermina Hasića oziroma Tomislava Pelina ni bilo. Edina omembe vredna priložnost je bila v 27. minuti, ko je po podaji Pučka Mitja Lotrič iz ugodnega položaja z osmih metrov streljal čez vrata.

V drugem polčasu sta ekipi prikazali boljšo igro, sploh domači nogometaši. V 56. minuti je hitronogi Nenad Srečković podal pred vrata gostov, spet je bil v priložnosti Lotrič, a mu je pri strelu zdrsnilo, tako da je njegov strel vratar gostov brez težav ustavil. Odločilni trenutek tekme se je zgodil v 76. minuti. Spet je po levi strani prodrl Srečković, ki je lepo podal pred vrata Krke, na drugi vratnici pa je hitri Pučko z glavo žogo le še potisnil v mrežo. Štiri minute pozneje je sledila nekakšna "fotokopija" prejšnje akcije. Spet je bil v glavni vlogi Srečković, ki je z leve strani poslal uporabno podajo, Jaka Štromajer pa je bil pri strelu z glavo nenatančen. V sodniškem dodatku je z desetih metrov dobro streljal rezervist domačih Marko Krivičič, izkazal se je Pelin. Skoraj povsem v izteku tekme pa so priložnost imeli tudi gosti, vendar žoge po podaji Josipa Fučka Marin Perić ni zmogel spraviti v domačo mrežo, temveč v roke Hasića.

Prva liga TS, 16. kolo:

Kalcer Radomlje : Zavrč 1:2 (0:2)
Zavrl 86./11m; Antolek 14., Kresinger 33.

Olimpija Ljubljana : Celje 1:3 (0:1)
Mitrović 76.; Miškić 34., Omoregie 56., Oršič 86.

Rudar Velenje : Gorica 1:0 (1:0)
Jelić 42.
RK: Črnčič (Rudar) 77.

Luka Koper : Krka 1:0 (0:0)
Pučko 75.

Maribor : Domžale 0:1 (0:1)
Aneff 4.
RK: Zahović (Maribor) 92.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.