Šport
70 ogledov

Prvak, ki se ne spomni tekme

Christoph Kramer EPA
Nemški vezist Christoph Kramer je postal svetovni prvak, a se večjega dela tekme ne spominja.

Za Christophom Kramerjem je neverjetno finale svetovnega prvenstva. Po poškodbi Samija Khedire, ki jo je skupil tik pred začetkom dvoboja z Argentino, ga je selektor Joachim Löw uvrstil v začetno enajsterico elfa, a tudi sam je že v 14. minuti dvoboja potreboval zdravniško pomoč. V glavo je namreč dobil hud udarec, zaradi njega pa je bil v 31. minuti zamenjan.

"Velikega dela tekme se ne morem spomniti.O prvem polčasu ne vem prav nič. Mislil sem, da sem igrišče zapustil takoj po udarcu v glavo, a ni bilo tako. Nimam pojma, kako sem prišel v garderobo. Ničesar ne vem. Zame se je tekma začele šele nekje v drugem polčasu," je za časopis Die Welt po osvojitvi naslova svetovnega prvaka dejal 23-letni član Borussie iz Mönchengladbacha. Ta si bo finale tako verjetno še enkrat moral ogledati po prihodu v domovino.   

Kramerja je sicer zamenjal André Schürrle, ki je bil podajalec pri zadetku Nemčije v 113. minuti. Kar nekaj nogometašev je sicer na tokratnem mundialu doživelo hude udarce v glavo. Takšna nevšečnost je doletela na primer tudi Urugvajca Alvara Pereira, ki so ga nokavtirali v dvoboju skupine D, vendar je nato odigral do konca tekme. Omenjene poškodbe so že poskrbele za zahteve, da pri Mednarodni nogometni zvezi ob takšnih situacijah še bolj poskrbijo za varnost nogometašev. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.