Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Prvi divjal po avtocesti, drugi v mestu

Števec Shutterstock
Včeraj so imeli na Celjskem kar nekaj dela z dvema predrznima voznikoma. Na srečo sta se obe vožnji končali brez hujših posledic.

Na avtocesti v bližini počivališča Zima je 36-letnik divjal s 190 kilometri na uro in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v vozilo, ki je vozilo pred njim. Policisti so ugotovili, da je moški vozil pod vplivom alkohola, in ga zaradi prekrškov kazensko ovadili.

Voznik začetnik namesto 50 km/h 127km/h

24-letni voznik, sicer voznik začetnik, pa je v Celju, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil 127 kilometrov na uro. Policisti so mu zaradi predrzne vožnje izrekli 1.200 evrov globe, prislužil pa si je tudi 18 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Komentarjev 10
  • Bizgec 13:53 09.januar 2013.

    Je pa naloga tistega, ki hoce na levi pas, da ugotovi, ali se bo lahko varno prestavil tja. Ne vem za ostale, ampak meni je bilo v avtosoli vbito v glavo, da ni dovolj, da samo enkrat bezno pogledas v ...prikaži več ogledalo, v stilu "aha, nekdo je na prehitevalnem pasu, ampak je se dalec, gremo se prestavit".Pa ne me narobe razumet, to je samo odgovor na zadnji stavek, ki ga je napisal Pepe007 - ni komentar novice.

  • bla_blabla 13:26 09.januar 2013.

    optimist :)Za izpit rabis samo denar. Ce imas dovolj denarja se znanja ne rabis. Ker ce mas dovolj dober avto, pol za tebe ne veljajo pravila in znaki.

  • Pepe007 13:02 09.januar 2013.

    Saj za Celje ne piše, kje so ga izmerili. Lahko so na primer na štiri pasovnici mimo zlatarne, ko se spet vrne omejitev 50 (nek del je 70). Tam so pasovi fizično ločeni, ni nasproti vozečih vozil, ni pločnika na ...prikaži več strani...Mislim, da sta dejanji enakovredni. Štajerska avtocesta je zmeraj polna tovornjakov in ni naloga tistega, ki hoče na levi pas, da ugiba, če oni zadaj slučajno vozi 200 namesto 130.