Svet
11 ogledov

Prvi protesti proti novi vladi

Protesti v Atenah
1/3
EPA
V središču Aten so se sinoči protestniki spopadli s policijo. Gre za prve proteste po volitvah oziroma potem, ko je Syriza prevzela oblast.

Proteste so organizirali pripadniki skrajnih levičarskih organizacij, ki so poudarjali, da je premier Aleksis Cipras požrl predvolilne obljube. Danes namreč v nemškem parlamentu glasujejo o podaljšanju finančne pomoči Grčiji. Že prejšnji teden se je premier z mednarodnimi kreditodajalci dogovoril za predvideno podaljšanje pomoči Grčiji v trajanju štirih mesecev, in sicer z obljubo, da bo država nadaljevala z zahtevanimi reformami.

Skrajne levičarske organizacije so prepričane, da je premier pristal na vse pogoje, s čimer, so prepričani, je požr predvolilne obljube. Syrizi so med drugim volilci zaupanje izkazali tudi na podlagi obljub, da bo država odstopila od zahtevanih reform, ki so številne pahnili na rob preživetja.

Sinoči je protestiralo nekaj deset aktivistov skrajnih levičarskih organizacij, ki so se spopadli s policijo, metai molotovke n kamenje, razbiajli izložbe, zažigali avtomobile in avtobusna postajališča. 

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:13 27.februar 2015.

    to je glavni problem vseh vlad. preden pridejo na oblast govorijo samo naj naj ...ko pa enkrat pridejo na oblast je pa čist druga pesm.

  • Ferluci 10:57 27.februar 2015.

    Komunisti pa obljube? Levaki niso nikoli nič delali, vedno so žrli na tuj račun. Le verjemi rdečemu hudiču!

  • Snežinko 10:53 27.februar 2015.

    Malo je trajalo, a so le ugotovili, da so bili opeharjeni. Dolg nekaj sto miljard se vrača 50 ali sto let, ne pa leto, dve... šele njihovi vnuki bodo lahko začeli UPATI na boljše... žal, ampak kruta realnost je taka, ...prikaži več da so jih ateji in dedki naplahtali s svojim (pre)lagodnim življenjem.