Avto
43 ogledov

PSA skupina se uspešno koplje iz blata

Peugeot RCZ R Peugeot
Čeprav so še vedno globoko v rdečem, polletno poslovanje skupine PSA Francozom vliva veselje. Tudi Toyota spodbudno.

Francoski proizvajalec avtomobilov PSA Peugeot Citroen je v prvem polletju ustvaril 114 milijonov evrov čiste izgube, potem ko je v enakem lanskem obdobju znašala 471 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 27,6 milijarde evrov, od tega v avtomobilski diviziji 18,6 milijarde evrov, kar je primerljivo z enakim lanskim obdobjem.

Dobiček iz poslovanja pred enkratnimi dogodki je v prvih šestih mesecih znašal 477 milijonov evrov, potem ko so imeli v enakem lanskem obdobju iz tega naslova 100 milijonov evrov izgube. Rezultat je presegel pričakovanja analitikov, ki so napovedovali 358 milijonov evrov dobička.

PSA Peugeot Citroen se je v minulih dveh letih znašel v hudih finančnih težavah, zato so aprila sprožili strateški načrt, ki so ga poimenovali Spet v igri. Kot so danes pojasnili v družbi, načrt že kaže rezultate. "Sporočimo lahko, da je okrevanje skupine zelo močno," je pojasnil finančni direktor družbe Jean-Baptiste de Chatillon.

Še posebej je zadovoljen z okrevanjem v avtomobilski diviziji, ki je v prvem polletju ustvarila sedem milijonov evrov dobička iz poslovanja pred enkratnimi dogodki, v enakem lanskem obdobju pa 538 milijonov evrov izgube. Prodaja raste na Kitajskem, v Latinski Ameriki in Rusiji pa skupina zmanjšuje izgubo, je pojasnil Chatillon.

Delnice družbe so v dopoldanskem trgovanju na borzi pridobile 6,51 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.