Slovenija
345 ogledov

Mamico zmotile dlake na brisački

Psi na OŠ Bežigrad
1/3
bralka
Mamica začudena, kaj delajo psi v jedilnici OŠ Bežigrad. Ravnateljica: Gre za terapevtske pse, ki so prisotni tudi v bolnišnicah.

"Z grozoto in gnusom vam sporočam dogodek, ki se je zgodil na OŠ Bežigrad, ki sem mu bila priča. V soboto, 10. novembra, dopoldne sem se sprehodila mimo šole, ko sem opazila, da lastniki psov peljejo svoje ljubljenčke v šolo. Z začudenjem sem šla pogledat, kaj se dogaja, in ko sem videla omenjeni dogodek, sem mislila, da me bo kap," piše ena od naših bralk, sicer tudi mama otroka, ki obiskuje omenjeno šolo. "V jedilnici, tam, kjer moji in ostali otroci jedo malico in kosilo, se je zbralo približno 15 psov, ki so lajali eden na drugega in se valjali po tleh, lastniki pa so se učili, kako dresirati pse."

Jedilnico napolnili terapevtski psi

Ravnateljica Maja Rakun Beber pojasnjuje, da so šolsko jedilnico v skladu z enkratnim dogovorom za 3,5 ure odstopili prostovoljnemu neprofitnemu društvu Ambasadorji nasmeha, ki izvajajo terapijo in aktivnosti s pomočjo živali in so kot terapevtski pari prisotni v mnogih ustanovah in šolah. "Po naših informacijah so med drugim tudi redni gostje oziroma »pomočniki« v bolnišnicah," pojasnjuje ravnateljica in dodaja, da ima društvo status društva v javnem interesu ter humanitarne organizacije. Na šoli so izvedli prvo srečanje v okviru tečaja za terapevtske aktivnosti s pomočjo psov.

Dlake na brisački

Bralko je zmotilo predvsem vprašanje higiene. Kot pravi, je bila brisačka, s katero je njen otrok čez dva dni, torej v ponedeljek, podrgnil po tleh, polna pasjih dlak. Ogorčena je nad dejstvom, da so pse vodili ravno v jedilnico in ne recimo v telovadnico, kjer otroci ne jedo malice in kosila. "V jedilnici se naši otroci tudi valjajo po tleh, morda jim pade kos kruha na tla in ga poberejo ter pojedo," pravi in pristojne sprašuje, kako je bila jedilnica po dogodku očiščena in ali se v šoli držijo vseh higienskih in drugih standardov.

"Opozorilo bomo upoštevali"

Ravnateljica zatrjuje, da je po zaključenem tečaju čistilka šole opravila čiščenje v skladu z vsemi pravili HACCP sistema. "V ponedeljek zjutraj sta bila opravljena nadzor in v tem okviru pregled prostorov ter dodatno čiščenje jedilnice, s katerim smo odpravili pomanjkljivosti," pravi in dodaja, da se v šoli zavedajo čistoče ter zagotavljanja zdravih pogojev za bivanje in delo učencev. "Seveda pa bomo opozorilo mame našega učenca resno obravnavali in ga pri nadaljnjih aktivnostih šole upoštevali."

Komentarjev 199
  • motherwolf 19:18 17.november 2012.

    krtina, ne govorite in se ne delajte pametnega o stvareh, o katerih nimate pojma. Pri nas ERP, Enote Reševalnih Psov Slovnije rešujejo ; izpod plazov, izpod ruševin, iščejo pogrešane osebe, v naravnem okolju, gozdovih, v vodi, in iz gora. To ...prikaži več delajo neprestano v številnih akcijah. Če so pozvani delujejo tudi izven naših meja. Ti psi so redki in jih je v Slo le nekaj preko sto. Šolamo jih celo življenje, skrbimo zanje in je to način življenja. Zato ne bodite žaljivi zaradi ene histerične ženske.

  • Losange 08:22 17.november 2012.

    Ojoj kakšni komentarji res vas je lahko sram to ni samo primitivizem to je odraz resničnega duševnega stanja v naši družbi.Živali in ljudje smo se razvijali različno, izhajamo iz različnih prednikov.Zakaj od pasjega razuma pričakujete,da bo deloval na enak način ...prikaži več kot vaš? Pes ni človek! Naredite vašemu psu uslugo in ga obravnavajte kot psa in ne kot vašega otročička.

  • lunnatic 21:24 16.november 2012.

    Lep pozdrav, javljam se iz sSlovenije, kjer nujno potrebujemo tvojo pomoc! http://skrci.me/fyGGy sSlovenija je le ena izmed mnogih držav v igri , kjer se države bojujejo med seboj za razlicna ozemlja. Trenutno sSlovenija obsega vse njene osnovne regije, hkrati pa ...prikaži večpa okupiram 2 nemški regiji ter celotno Švico. V kratkem nam potece Non-Agressive pakt z Italjani ter Madžari in temu verjetno sledi vojna. Slovenci sicer imamo tesna zavezništva z Grki in Izraelci, ker ne želimo izgubiti neodvisnosti in pasti pod tujo kontrolo potrebujemo tvojo pomoc!Še malo o sami igri: vsaj uporabnik zacne kot normalen perbivalec sSlovenije in vojak, vendar pa lahko z nekaj potrpljenja napredujete ter postanete predsednik, kongresnik, pisec casopisov, vodja vojaških enot ali pa preprosto ostanete zvest vojak. Igra ne vzame veliko casa, približno 10 minut na dan, a je hkrati zelo zanimiva, predvsem zaradi tekmovalnosti in povezanosti Slovencev med seboj.Igra trenutno šteje nekaj vec ko