Slovenija
25 ogledov

Vladimir Putin prihaja na obisk?

putin, janković, obisk, ljubljana, sprehod, borut pahor, nočni sprehod Žurnal24 main
Predsednik republike Borut Pahor je po poročanju Večera že podpisal vabilo reuskemu predsedniku Vladimirju Putinu, v Moskvo naj bi potovalo prihodnji teden.

Vabilo predsednika Boruta Pahorja ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu naj se udeleži slovesnosti ob stoti obletnici Ruske kapelice pod Vršičem je majhno presenečenje, saj je Putin po začetku ukrajinske krizev v Evropski uniji še bolj pa v ZDA postal persona non grata.

Pahor naj bi bil po navedbah Večera sicer deležen močnih pritiskov z ameriške strani, naj Putina ne povabi v Slovenijo. Na Pahorja naj bi na nedavni münchenski varnostni konferenci pritiskala tudi pomočnica ameriškega državnega sekretarja Victoria Nuland, ki je zadolžena za evropske in evrazijske zadeve.

Putinov obisk v Sloveniji naj sicer ne bi imel značaja uradnega obiska, zraven ne bo gospodarske delegacije, prav tako naj na mizi ne bi bilo nobenih novih bilateralnih sporazumov. Šlo naj bi za izključno pietetni, spominski dogodek, kot so bile denimo obeležitve zavezniškega izkrcanja v Normandiji. Poleg Putina pa naj bi v Slovenijo pripotoval tudi vodja urada za zunanje zadeve pri moskovskem patriarhatu, metropolit Hilarion Alfejev.

Ruska kapelica na Vršiču | Avtor: Shutterstock Shutterstock

Komentarjev 41
  • Žurnalček 17:58 01.april 2016.

    Po tvoji pameti bi bilo takole prav S Krima Rusi iselijo Tatare v Sibirijo , njihovo zemljo pa podarijo eni kurčevski , na pol izdajalski Ukrajini ! A sti pr seb !!!!!

  • Žurnalček 17:55 01.april 2016.

    Če lahko Amerikanci pritiskajo na Pahorja , lahko 100x bolj pritisnemo nanj Slovenci ! Sam povejte kako se to dela ! Hočemo URADEN OBISK z vsemi državniškimi častmi , ker če ne bo , se prprav !A sem dobr prtisnu nanj ?

  • Žurnalček 17:52 01.april 2016.

    Krim je TATARSKI -naroda po imenu Tatari. Ker jih je Stalin po II. vojni zaradi koloboracije z Nemci spokal v Sibirijo , je Krim postal Tatarski brez Tatarov. Ker je bila tedaj tudi Ukrajina v SSSR ni bilo vžano kdo ...prikaži več bo upravno dobil Krim. Ker pa se je SSSR rastavil , TATARI pa živijo v Sibiriji , je Putin absolutno moral , da Krim ne priključi Rusiji , ampak ga priključi zaradi TATAROV , ker je to njihova domovina !