Šport > Nogomet
52 ogledov

Rangers izločil Celtic

Rangers, Celtic, Old Firm EPA
Veliki škotski derbi se je vrnil. V polfinalu škotskega pokala je Rangers po enajstmetrovkah izločil Celtic.

Rangers se je zaradi finančnih težav leta 2012 moral posloviti od škotske elite, svojo pot med najboljše pa je moral začeti med četrtoligaši. V tej sezoni si je že priigral vrnitev v Premier League, škotski ljubitelji nogometa pa bodo tako v naslednjih letih znova lahko spremljali spremljali velike ligaške derbije med glasgowskima velikanoma.

A tokrat je bil sloviti derbi Old Firm odigran že v polfinalu škotskega pokala, v finale tekmovanja pa je napredoval Rangers. Ta je povedel v 16. minuti tekme, ko se je v gneči pred vrati Celtica dobro znašel Kenny Miller.

Vodstvo je trajalo do začetka drugega polčasa, ko je na 1:1 izenačil Danec ErikSviatchenko. Že prej so zeleno-beli sicer zatresli vratnico, Celtic pa je imel pobudo tudi v nadaljevanju rednega dela, a se rezultat ni spreminjal. Sledila sta podaljška. Znova so povedli modri, izjemen gol od daleč je v 96. minuti zabil BarrieMcKay, a je deset minut kasneje izenačil Avstralec Tom Rogić. V 119. minuti je s prostega strela prečko zadel še Leigh Griffiths, ki bi tako lahko prinesel zmago Celticu.

Odločale so enajstmetrovke. Na obeh straneh so igralci zgrešili v drugi in četrti seriji, zmago pa je v sedmi seriji modrim prinesel Nicky Law. Ta je zadel v polno, Rogić pa je nato žogo poslal čez gol.

V finalu se bosta sicer pomerila dva drugoligaša. Ob Rangersu se bo za lovoriko potegoval Hibernian, ki je z 1:0 premagal Dundee United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.