Šport
22 ogledov

Razingar: "Zasluge ima tudi Peter Prevc"

Anže Kopitar Reuters
Slovenski hokejsiti in selektor so brez evforije sprejeli enega največjih dosežkov slovenskega šprota.

Selektor Matjaž Kopitar se je po zgodovinski zmagi slovenske hokejske reprezentance proti Slovakom (3:1) verjetno z velikim veseljem udeležil novinarske konference.

"Za nas je uspeh vsaka točka. Zdaj jo imamo in lahko smo ponosni. Nismo premagali kar neke ekipe, ampak moštvo s kakovostnimi posamezniki, čeprav moram priznati, da sem prav v tej tekmi videl največjo priložnost za presenečenje. Mnogi so mislili, da se gremo v Soči zabavat, a smo dokazali, da smo resna ekipa, ki ima ambicije. Tekma je bila trda, dokaj izenačena, po zadetem golu, pa so se stvari povsem obrnile v našo prid. Zdaj moramo ostati na realnih tleh in proti Američanom odigrati še eno tekmo, bomo pa videli, kako bo," so bile uvodne njegove uvodne besede.

Slovenski selektor je bil zelo zadovoljen že po tekmi z Rusijo, a se je zavedal, da fantje zmorejo več. "Odločilno danes je bilo, da smo tekmo dobro odprli, da ni bilo tako kot proti Rusiji. Odlično smo igrali v obrambi, izboljšali smo tranzicijo skozi srednjo tretjino. Danes smo tudi zgodaj skrajšali klop, čutil sem, da lahko damo gol, zato smo igrali le s tremi napadi. Mi znamo dobro igrati, danes so vsi dali svoj maksimum in rezultat je tu. Nihče nas več taktično ne prekaša, nihče nas več ne predrsa, telesno smo odlično pripravljeni, nikogar se nam ni treba bati. Danes smo ubranili tudi igro 3:5, pokazali pa tudi mirnost."

Strelci so bili skromni

Anže Kopitar, strelec tretjega azdetka je bil po imenitni rpedstavi skromen: "Dosegel sem ga z malo sreče in malo znanja. A ni važen moj gol, važna je ekipa, ki je poskrbela za zgodovinski dogodek, dolgo časa smo čakali, da premagamo eno od velikih ekip. Če do danes nismo bili na hokejskem zemljevidu, od zdaj smo. Že zmagi nad Dansko in Belorusijo sta bili zgodovinski, zdaj smo poskrbeli še za en mejnik. Pripravili smo si veliko priložnosti, a do zadnje tretjine nismo dali gola. Vso tekmo smo igrali dobro, naredili malo napak, tiste, ki smo jih, je popravil Robert Kristan. Škoda, ker se mu nismo oddolžili in obdržali njegovo mrežo nedotaknjeno, jaz sem ostal brez palice, če bi jo imel, bi bilo drugače."

Zgovorna sta bila tudi strelca drugih dveh golov Rok Tičar in Tomaž Razingar. "Dogovorili smo se, da tekmo začnemo bolje kot proti Rusom. Dogovora smo se držali, odigrali super tekmo, bili boljši od začetka do konca. Naši igralci, ki so branili mrežo ob igralcih manj na ledu, so opravili super delo. Kapo dol tudi Robiju. Po dolgem opletanju zanke okoli njihovega gola, smo le zadeli, jaz z malo sreče. Potem pa smo zadeli še dvakrat, tekmo mirno pripeljali do konca in dosegli super zmago," je bil navdušen Tičar.

Kapetan Razingar pa je dejal: "Pomembna je bila tekma z Rusijo, v kateri smo se prepričali, da lahko igramo z velikimi ekipami. Danes smo bili boljši, imeli priložnosti, zadeli v pravih trenutkih. Gola ne bi obešal na velika vrata. Zaslužna je ekipa, brez že dalj časa fantastičnega vzdušja take ekipe ne bi mogli premagati. V garderobi vlada posebna energija, igramo eden za drugega, čutimo drug drugega. Za zmago nismo zaslužni le igralci, ampak vsi, ki so nam zagotovili fantastične pogoje. Malo zaslug ima pa tudi Peter Prevc, ko je osvojil kolajno, smo si rekli, da naj uspehi slovenskega športa trajajo naprej. In enega smo prispevali tudi mi."

Komentarjev 1
  • mkmorfius 23:03 15.februar 2014.

    Eden največjih uspehov slovenskega hokeja, pa nič komentarjev? Če bi pa pisalo pa kako je kim kardištan pojedla mesni burek bi blo pa vsaj 100 komentarjev...BRAVO RISI!