Slovenija
106 ogledov

Razveseljivi obeti ... Qatar Airways se spogleduje s prihodom v Slovenijo

Qatar AIrways EPA
Razveseljivi obeti ... Prvi mož letalske družbe Qatar Airways Akbar Al Baker je izpostavil, da preučujejo možnost prihoda v Slovenijo.

Možnost prihoda Qatar Airways v Slovenijo je na pariškem letalskem šovu za specializiran letalski portal EX-YU Aviation News naznanil prvi mož družbe Akbar Al Baker. "Začeli bomo z leti v Skopje in Sarajevo, lokacijo v Ljubljani pa preučujemo. Imamo veliko destinacij, s katerih želimo leteti z našimi ozkotrupnimi letali," je povedal šef družbe, ki si je na lestvici vodilnega potrošniškega portala za letalstvo Skytrax znova prislužila mesto najboljše letalske družbe na svetu.

Za podrobnejša pojasnila smo prosili tudi letalskega prevoznika, a se na naša vprašanja še niso odzvali.

A kot še omenja EX-YU Aviation News, bi lahko Ljubljana služila kot del "robustnega načrta B", potem ko je bil Qatar Airlines zaradi diplomatskega spora zalivskih držav prisiljen ukiniti lete v Savdsko Arabijo, Združene arabske emirate, Egipt in Bahrajn. Vodja Qatar Airways je ob tem priznal, da zaradi diplomatskega spora nadnje zgrinjajo temni oblaki.

Slovenija oziroma ljubljansko letališče si za prihod bližnjevzhodnih letalskih družb sicer prizadeva že dlje časa. Kljub obisku slovenske vladno-gospodarske delegacije z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu na Bližnjem vzhodu pa je Slovenija izpadla iz načrtov Emirates kot tudi sestrske nizkocenovne družbe Emirates Fly Dubai, ki se namesto za Ljubljano odločila za Črno goro.

Komentarjev 5
  • Ferluci 08:30 26.junij 2017.

    Tudi NLB jih je s pranjem denarja.

  • Ferluci 08:29 26.junij 2017.

    Vožnja s Qatarjem ne ravno kako prijetna. Bom kar direkten: Preveč čudnih ljudi na krovu, olike nobene, sedeže pred tabo si spuščajo po mili volji kakor jim ustreza, prerivanje med sedeži, pa še bi se našlo. Če imaš možnost ali ...prikaži več izbiro, bolje leteti s kašno drugo družbo - niti cenovno niso najugodnejši, v zadnjem času je konkurenca naredila svoje.

  • Avatar Leon
    Leon 08:27 26.junij 2017.

    So What ?