Svet
136 ogledov

Reka skrivnostno spremenila barvo

Daldykan Reševalni pas/Twitter
Ruska reka Daldykan se je nenadoma obarvala v krvavo rdečo. Okoliški prebivalci krivijo bližnjo tovarno niklja.

Ruska reka Daldykan, ki teče mimo mesta Norilsk je nenadoma spremenila barvo v krvavo rdečo. Kakšen je razlog, uradno še ni znano, saj preiskava vzroka obaravanja reke še poteka. 

PREBERITE ŠE: 

Reka je barvo spremenila v torek, prestrašeni in začudeni lokalni prebivalci so na socialnih omrežjih takoj objavili množico fotografij.

 
Rusko ministrstvo za naravne vire in ekologijo je potrdilo, da je prejelo poročila o onesnaženju reke z "neidentificirano kemično substanco" in dodalo, da bi lahko šlo za izpust iz tovarne niklja v Norilsku, ki je največji proizvajalec niklja na svetu, a v tovarni so to zanikali ter dodali, da bodo zadevo spremljali. 

"Občasno prihaja do nesreč v Norilsk Nickel, zaradi katere pride do razlitja v Daldykan, zato reka spremeni barvo," je za The Guardian povedal Denis Koshevoi iz Inštituta za geokemijo in analitično kemijo. 

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 7
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:13 09.september 2016.

    snemajo film o mojzesu,brez računalniških trikov

  • Dixon 10:06 09.september 2016.

    Čudežno, da takšne novice iz Sibirije pridejo do nas. In ja, tovarne vlivajo v vodo marsikaj. Tudi pri nas se dogaja.

  • Zmago 18:13 08.september 2016.

    Da slučajno ne cvetijo alge, kot so baje v exodosu, ko je bojda "cvetel" Nil (ena izmed nadlog, ki jih je bog poslal nad Egipt). Dolgo so mislili, da alge cvetijo samo v slani vodi, dokler niso vedeli da je ...prikaži več tudi v Ameriki ena izmed rek krvavo redeče "cvetela".https://en.wikipedia.org/wiki/Algal_bloom