Svet
10 ogledov

"Večjih posledic za živali ne bo"

Onesnažena Animas Profimedias
Odpadne vode se je v reko izteklo trikrat več, kot so bile prvotne ocene.

Ameriška agencija za zaščito okolja EPA ocenjuje, da živali zaradi razliva odpadne vode v reko ne bodo utrpele resnih posledic. Obenem je sporočila, da je količina odpadne vode, ki se je v četrtek in petek razlila iz rudnika zlata v Koloradu v reko Animas, trikrat večja, kot so prvotno mislili.

Štiri dni po onesnaženju je sicer še nemogoče napovedati, kakšne bodo dolgoročne posledice, a toskikologinja Deborah Mc Kean ocenjuje, da se je blato pomikalo tako hitro, da naj ne bi imelo "večjih zdravstvenih posledic".

Napaka ob sanaciji v rudniku

Odpadna voda iz ruddnika zlata v Koloradu se je začela razlivati v sredo, ko je ekipa vzdrževalcev, ki je skušala sanirati onesnaženje v rudniku zlata po nesreči v reko izpustila odpadno vodo in rudniške odpadke, zato se je bližnja reka Animas obarvala oranžno.

Delavci, ki jih nadzoruje EPA, so črpali odpadno vodo, da bi utrdili vhod v rudnik Gold King, ko je le ta zaradi napake začela iztekati v reko.

Oblasti so okoliškim prebivalcem odsvetovale rekreativne in druge dejavnosti na reki, dokler se onesnažena voda ne bo umaknila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.