Svet
5801 ogledov

Poslanec segel v žep in šokiral cel parlament

Miroslav Radačovský X Radačovský je popestril svoj zadnji nastop.
Neodvisni predstavnik ljudstva je za svoj zadnji nastop prihranil nekaj nepričakovanega.

Slovaški evroposlanec Miroslav Radačovský iz stranke Patriot je v sredo zvečer v Evropskem parlamentu v Strasbourgu izpustil belo golobico in ob tem zaželel "mir Evropi in svetu". Številne poslance je njegova poteza presenetila, nekateri pa so menili, da je šlo za kršitev pravil.

Radačovský, ki ne pripada nobeni politični skupini v Evropskem parlamentu, je imel v sredo zvečer kratek nagovor, ki ga je označil za svoj "zadnji nastop" v parlamentu. Ob koncu je Evropi in svetu zaželel mir, nato pa je v zrak izpustil belo golobico. Pred govorniški oder jo je s seboj prinesel v torbi, ki jo je pred tem skril pod jopičem.

"Ta golobica, ki je simbol miru, naj poleti nad vso Evropo in nas združi. Vsa Evropa potrebuje mir," je dejal.

Njegova poteza je presenetila številne evropske poslance in druge uradnike, ki so bili še prisotni v dvorani, nekatere pa je tudi zmotila, je poročal britanski Guardian.

"Nesprejemljivo!"

Francoska poslanka Caroline Roose iz vrst Zelenih je menila, da je šlo za kršitev pravil Evropskega parlamenta. "Kako boste zdaj to žival dobili nazaj? Kaj pa dobro počutje živali? To se mi zdi popolnoma nesprejemljivo," je dejala.

Z njo se je strinjal tudi podpredsednik parlamenta Jan-Cristoph Oetjen in dejal, da bodo o incidentu poročali predsednici parlamenta Roberti Metsola. Ob pogledu proti stropu je še izrazil upanje, da bo z živaljo vse v redu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 24
  • Idioti 06:36 27.april 2024.

    Jaz bom volil tistega , ki bo obljubil , da bo vsem jebal nacistično mater v EU parlamentu , posebej dodatno kot bis pa še Amerikancem . Volil bom Črnega Cigana , sam da to obljubi !

  • Idioti 00:29 27.april 2024.

    Moral je vzeti mikrofon in jim od zadaj omogočiti direkten prenos spustitve enga dobrga goloba , bandi nacistični !

  • Avatar mahatma2
    mahatma2 12:31 26.april 2024.

    Lepa gesta in upam , da se je ta golobica tudi usrala kakšnemu oslu na glavo v tem parlamentu , jih ni tako malo.