Šport
20 ogledov

Renner končal kot 13.

Robert Renner EPA
Enaindvajsetletni Robert Renner je na svetovnem prvenstvu v Pekingu v finalu skoka s palico delil 13. mesto med 16 finalisti, preskočil pa je 5,50 metra.

Robert Renner, letošnji evropski prvak za mlajše člane in nekdanji mladinski svetovni prvak, je tako kot ostali finale začel na višini 5,50 m. Slovenski rekorder jo je brez težav preskočil v prvem poskusu in bil med sedmerico, ki ji je to uspelo. Na tej višini je izpadel le eden izmed finalistov.

Po petih zaporednih uspešnih skokih na svojem prvem velikem članskem tekmovanju je Renner na višini 5,65 m letvico prvič podrl in razočaran nekaj časa obležal na blazini. To je bila višina, ki jo je prvič in do SP zadnjič zmogel z zmago na balkanskem prvenstvu v romunskem mestu Pitesti 2. avgusta letos, ko je izboljšal svoj zdaj že nekdanji slovenski rekord in izpolnil normo (5,65 m) za SP.

Renner je finale nadaljeval z drugim skokom na 5,65 m in letvico podrl z nogama. Nato je še enkrat odšel na posvet k trenerju Milanu Kranjcu, ki je bil na tribuni ob trenerju slovenske rekorderke Tine Šutej Slavku Černetu, tudi vodji tokratne slovenske odprave, ter Svetlanu Vujasinu, ki trenira prav tako obetavna Marušo Mišmaš in Žana Rudolfa.

V tretjem skoku na višini 5,65 m je bil doslej edini slovenski finalist na prvenstvu v Ptičjem gnezdu najbližje uspehu, vendar je tudi tokrat letvica padla s stojala. Ostale predvidene višine na 5,80, 5,90, 6,00 in 6,05 m je spremljal kot gledalec.

V finale se je neposredno uvrstil v soboto s slovenskim rekordom, za kar je potreboval vsega štiri uspešne skoke. V kvalifikacijah je preskočil 5,70 metra in se z olimpijsko normo uvrstil med potnike za Rio prihodnje leto.

Renner je v kitajski prestolnici dokazal, da ni več le obetaven skakalec z vrhunskimi uspehi v mladinskih konkurencah. Leta 2011 je osvojil svetovni naslov za mlajše mladince, svoj velik talent pa je po dveh letih težav, ko so ga nekateri celo že odpisali, potrdil 11. julija letos, ko je v estonskem Tallinnu kot drugi Slovenec v zgodovini osvojil naslov evropskega prvaka za mlajše člane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.