Šport > Nogomet
50 ogledov

Nekdanji reprezentant pri Olimpiji

Žurnal24 main
Nekdanji slovenski reprezentančni branilec Dejan Kelhar, ki je po odhodu iz Celja osem let igral v tujini, je nova okrepitev nogometnega prvoligaša Olimpije. Kelhar je za Olimpijo že igral leta 2005 in zbral 12 prvenstvenih nastopov.

Dejan Kelhar je okrepil obrambno vrsto, v kateri je po novi hujši poškodbi kolena Antonia Delamee Mlinarja zavela velika vrzel. Brežičan je v svoji karieri poleg dresa Celja, Krškega in Olimpije nosil še majico nemškega Greuther Fürtha, belgijskega Cercle Brugga, poljske Legie, izraelskega Hapoela Tel Aviva, turškega Samsunsporja, azerbajdžanske Gabale, srbske Crvene zvezde in angleškega Sheffield Wednesdaya, vendar za zadnji klub zaradi poškodbe ni debitiral.

"S predsednikom Milanom Mandarićem nadaljujeva začrtano pot glede prihodov mladih, obetavnih fantov iz slovenskega prostora kot tudi nekoliko starejših, izkušenejših slovenskih nogometašev, ki so lahko marsikomu vzor po svojem nogometnem znanju in obnašanju. Dejan Kelhar zagotovo sodi med najboljše slovenske nogometaše, ki so v zadnjem desetletju bolj ali manj uspešno nastopali v tujini. Po tem, ko smo za las izgubili bitko s kazahstansko Astano glede Branka Ilića, smo želeli v naše vrste pripeljati človeka, ki bo po svojem znanju in profesionalnosti podoben njemu," o novi okrepitvi pravi generalni direktor Olimpije Ranko Stojić, ki je prepričan, da je Kelhar pri 31 letih v najbolj zrelem obdobju svoje kariere.

"Ponavljam, dobili smo izjemnega profesionalca, ki se je v vsakem trenutku pripravljen podrediti kolektivu. Izjemno sem zadovoljen, da je pristal na večletno pogodbo, s čemer smo znova pokazali, da so naši nameni glede gradnje nove in predvsem dolgoročno močne Olimpije iskreni. Z Dejanovim prihodom bodo največ pridobili ravno mlajši igralci, ki se bodo lahko od njega marsikaj naučili," še dodaja Stojić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.