Šport
24 ogledov

Ricciardo ne ve, kako naprej

ricciardo amilton EPA
Avstralski dirkač Daniel Ricciardo ne more preboleti napake, ki so si jo na nedeljski VN Monaka privoščili člani Red Bullove ekipe.

Daniel Ricciardo je priznal, da ne ve, kako se po pobral po razočaranju v kneževini, kjer je imel lepe možnosti za zmago, na koncu pa se je po hudi napaki mehanikov moral zadovoljiti z drugim mestom.

Avstralec je prvič v svoji karieri začel z najboljšega startnega položaja in si na razmočenih monaških ulicah privozil 13 sekund prednosti pred Nicom Rosbergom.

Čeprav je vodilni dirkač prvenstva svoje mesto kmalu odstopil Lewisu Hamiltonu, je Ricciardo mirno nadzoroval potek in Red Bullu se je nasmihala druga zaporedna zmaga na dirkah za veliko nagrado.

Ricciardo je po zaslugi strateške napake in natrpane garaže, kjer so mehaniki pozabili pripraviti ustrezne gume, ostal brez debitantske zmage na najprestižnejših dirki v koledarju, kar je zlomilo njegovo voljo do dirkanja.

''Ne vem, kaj narediti''

Avstralec je bil žrtev napačne strategije že v Barceloni, kjer se je do prve zmage v F1 dokopal komaj 18-letni Max Verstappen.

''V Barceloni sem vse skupaj dobro sprejel, a dvakrat zapored... Mi nismo v Mercedesovem položaju. Na dirkah ne dosegamo zmag. Imel sem priložnost, da bi vodil na dveh dirkah, še posebej tukaj v Monaku,'' je obžaloval Ricciardo.

''Ekipo sem popeljal na vrh. Ko sem se prebudil, sem videl nevihto in si rekel 'ok, čaka me nekaj ovir'. Mislim, da sem se z njimi zelo dobro spopadel. Bil sem hiter na mokri stezi in vse sem imel pod nadzorom,'' je dodal 26-letnik, ki se je v skupnem seštevku povzpel na tretje mesto.

''Treba se je zanesti na ekipo in zaupati njeni strategiji, a dejstvo, da je storila dve zaporedni napaki, močno boli. Ne vem, kako naprej. Ne vem, kaj narediti. Razumeti moramo, kaj se je zgodilo in se iz tega nekaj naučiti, toda ta zmaga se ne bo nikoli vrnila. To je dejstvo,'' je zaključil dirkač Red Bulla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.