Šport
24 ogledov

Risi zabili častni gol, Prevc prejel kolajno

marcel rodman olimpijske igre soči slovenija hokej EPA
Deveti tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Sočiju ni bil najbolj bogat s slovenskimi nastopi in uspehi.

Po odpovedi biatlonske tekme s skupinskim startom so Slovenci nastopili zgolj v moškem superveleslalomu in v zadnji predtekmovalni tekmi na hokejskem turnirju, zato pa je Peter Prevc danes dobil svojo medaljo za tretje mesto na veliki napravi.

Kosi z velikim zaostankom osvojil 29. mesto

Slovenske nastope je že zgodaj zjutraj na smučišču Roza Hutor začel edini preostali alpski smučar v hitrih disciplinah; Klemen Kosi je krstni olimpijski nastop v superveleslalomu končal z velikim zaostankom, več kot tri sekunde zaostanka za zmagovalcem Kjetilom Jansrudom pa so ga pripeljale na 29. mesto.

klemen kosi olimpijske igre soči superveleslalom | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Večerni nastop najboljšemu slovenskemu biatloncu Jakovu Faku pa je preprečilo slabo vreme. Preizkušnjo s skupinskim startom so najprej prestavili, potem pa odpovedali in bo zdaj na sporedu v ponedeljek zjutraj.

Slovenci zabili ZDA, na vrsti Avstrijci

Nastopili pa so tudi hokejisti. V predtekmovalni skupini A so Slovenci, potem ko so v prvem krogu izgubili z Rusi in v drugem presenetljivo, a zasluženo premagali Slovake, danes igrali z Američani. Olimpijski podprvaki so potrdili status favoritov in nenazadnje tudi prvo mesto v skupini, s čimer so se izognili kvalifikacijskemu dvoboju v torek. Ta pa čaka Slovenijo, ki se bo za napredovanje med najboljših osem na OI pomerila s severnimi sosedi Avstrijci. Končni izid je bil 1:5, častni gol za Slovenijo je v zadnji minuti postavil Marcel Rodman.

Prevcu podelili drugo kolajno

Slovenci pa so imeli danes tudi svoj delež pri podelitvi v olimpijskem parku v Sočiju. Slovenski skakalni junak Peter Prevc je danes dobil nagrado za dosežek na sobotni posamični tekmi na veliki skakalnici ter si, po srebru na srednji napravi, okrog vratu nadel še bron. Že drugo zlato na igrah je dobil Poljak Kamil Stoch, srebro pa Japonec Noriaki Kasai.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.