Šport > Nogomet
12 ogledov

Udarec za reprezentanco in klub

Rob Elliot Newcastle United EPA
Prijateljske tekme v preteklih dneh so terjale visok davek tudi v irski nogometni reprezentanci.

Na bližnjem evropskem prvenstvu v Franciji bo Irska igrala brez vratarja Roba Elliota, ki se je poškodoval na prijateljski tekmi s Slovaško v torek.

Novico o težji poškodbi je prvi sporočil njegov klub Newcastle United, zdaj pa je že jasno, da bo poškodba križne vezi predčasno končala sezono vratarja in s tem tudi upe na nastop na Euru 2016.

"Zgodilo se je v hipu. Pognal sem se za žogo, kot tolikokrat na treningu, a sem začutil bolečino. Takoj sem se zagrabil za koleno, vedel sem, da ne bo dobro," je dejal vratar, ki je še posebej obžaloval, da ne bo mogel igrati na EP: "Ko so mi povedali, da so poškodovane kolenske vezi, sem začutil solze v očeh. Preveč čustveno je bilo, ko sem pomislil, da je to konec sezone in konec sanj o nastopu za Irsko."

Newcastle že brez drugega vratarja

Irska si je nastop na EP priborila v dodatnih kvalifikacijah, ko je lani jeseni premagala Bosno in Hercegovino, v predtekmovalni skupini pa bodo njene tekmice Švedska, Belgija in Italija.

Poškodba Elliota pa je povzročila veliko skrbi tudi v klubu: Newcastle se bori za obstanek v elitni ligi, že pred Ircem pa je bil po podobni poškodbi na bolniški tudi prvi vratar Tim Krul.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.