Slovenija
20 ogledov

RTV protestira zoper zaprtje ERT

Grška nacionalna televizija EPA
RTV Slovenija z odprtim pismom izrazila podporo grški radioteleviziji.

V pismu, poslanem na Evropsko radiotelevizijsko zvezo (EBU), je generalni direktor RTV Slovenija Marko Filli poudaril pomen javne radiotelevizije ter zapisal, da je ukinitev javnega rtv-servisa grožnja demokratičnemu razvoju.

V pismu Filli piše, da je javna radiotelevizija pomembna pridobitev evropske demokracije. Kot navaja, v kriznih razmerah, "ki se jih vsi zavedamo", tudi javni mediji racionalizirajo delovanje, a kljub varčevanju uresničujejo svoje poslanstvo.

Zato zaposleni na RTV Slovenija in Filli po navedbah slednjega z ogorčenostjo spremljajo dogajanje, povezano z ERT v Grčiji, "državi, ki je zibelka evropske demokracije in kulture".

Grožnja demokratičnemu razvoju

Izražajo protest zaradi odločitve o prenehanju njenega delovanja in odpustitvi 2.656 delavcev, ki jim izražajo vso podporo. "Ukinitev javnega rtv-servisa v katerikoli državi sveta je grožnja demokratičnemu razvoju. To ni pot iz krize, temveč njeno poglabljanje," so zapisali in dodali, da s padcem javnega medija pade tudi demokracija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.