Šport > Nogomet
53 ogledov

Rusi nočejo igrati s Kosovom

Kosovo Haiti prijateljska tekma Kosovska Mitrovica EPA
Ruski minister športa in predsednik Ruske nogometne zveze Vitalij Mutko je napovedal, da se ruska reprezentanca ne bo merila s Kosovom, dokler države ruska politika ne bo uradno priznala.

Zaradi tega je Vitalij Mutko že pozval vodstvo Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je v sredo Kosovo sprejela v svoje vrste, da državi ne uvrsti v isto kvalifikacijsko skupino za naslednja velika tekmovanja.

"Rusija je bila proti predlogu, da Uefa sprejme Kosovo. Toda večina je odločila drugače in to moramo spoštovati. No, naredili bomo vse, da se izognemo tekmam proti kosovski reprezentanci, dokler se politično ne reši vprašanja priznanja države," je dejal Mutko.

Kosovo je v sredo v Budimpešti postala 55. članica UEFA, naslednje leto naj bi jo sprejela tudi Mednarodna nogometna zveza. Srbija je že napovedala, da se bo na odločitev pritožila na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.