Slovenija
34 ogledov

S pomočjo Facebooka v štirih urah do storilca

Kolo na kolesarski stezi Shutterstock
Uporabnica spletnega omrežja Facebook iz Ljubljane je bila v prejšnjih dneh deležna nasilja s strani dveh naključjih mimoidočih. Kljub šoku je bila toliko prisebna, da ju je fotografirala, nato pa fotografiji objavila na svojem profilu. Objava je bila več stokat deljena, storilca so našli.

Ker sem bila napadena 24.11.15 ob 9.00 zjutraj (s strani dveh neznancev), vas prosim da delite mojo resnično zgodbo,” je Facebook skupnost danes po 12. uri nagovorila Ljubljančanka. V svoji prošnji je jasno izpostavila, da želi najt dva nasilneža, objavila je tudi njuni fotografiji.

Opisuje, da se je omenjenega dne odpravila v lokal Lepa žoga v Šiški, da prevzame ključe. Ker v bližini ni bilo prostega parkirnega mesta, je avto pustila na kolesarski stezi, pri čemer poudari, da je to zagotovo njena napaka. Prižgala je vse štiri smernike in za manj kot minuto, poudari, pustila avto tam.

Ljubljančanka prizna, da so jo kolesarji grdo gledali, vendar so šli mimo. Kar naenkrat sta se, opisuje, poleg nje znašla dva upokojenca, ki sta nanjo začela kričati. “Rekla sem, da naj se umirita, da bom avto takoj premaknila in da če gredo lahko kolesarji mimo, gresta lahko pa tudi pešca,” še opiše na svojem javnem Facebook profilu.

Najprej razbil ogledalo, nato s pestmi nad njo

Priznava sicer, da njeno ravnanje ni bilo primerno, a nadaljuje, da je prišel starejši moški nazaj, s pestjo udaril po zunanjem ogledalu, da ga je zlomil. Pristopila je do njega, mu povedala, da tuje lastnine res ne sme uničevati, nakar se je moški s pestjo spravil še nanjo. Ne le moški, kasneje mu je pri tem pomagala še njegova spremljevalka.

Ljubljančanka pri tem pove, da nihče izmed mimoidočih ni poklical policije, kar bi od njih pričakovala. Kasneje, ko se je situacija že pomirila, ji je, še opisuje voznica parkiranega avtomobila, mimoidoča peška svetovala, naj starejši par fotografira, da bo imela dokaze.

To je tudi storila, nato pa poklicala policijo, ki jim je vse izpovedala. Vprašanje je, če bi policija kdaj našla omenjeni par, s pomočjo Facebooka se je to zgodilo. Cel dogodek je namreč objavila na svojem Facebook profilu, prošnjo so njeni prijatelji v velikem številu delili in na koncu so tudi našli par, ki ji je polomil ogledalo in se fizično spravil nanjo.

Zdaj pa je na pristojnih, da ugotovijo, kdo je kriv. Oziroma kdo je kriv česa. Vprašanje glede dogodka smo poslali ljubljanski policiji. 

Komentarjev 21
  • zdrej 09:38 03.december 2015.

    Ne vem sicer kaj se je točno dogajalo (nekaj je kar se je povedalo, nekaj, kar se je zgodilo).Tudi gospodične ne poznam, tako da ne morem trditi o njenem kovu. Pa mislim, da je tudi ne pozna večina komentatorjev. ...prikaži več Sam sem, da včasih realno parkiran nekje za par minut (1 do 5) , ko je kaka zadeva domenjena. Ne strinjam se pa z nasiljem (lomljenje ogledal in tepež). V takem primeru je boljše avto poslikat in poslat policiji, če že hočeš velik nivo "maščevanja" ali pa poveš kako na kratko lastniku, če je v bližini.

  • Ferluci 17:57 01.december 2015.

    Če bosta zvitoravnalca ogledala pametna, bosta dejanje zanikala in tožila agresivno letalko za laganje ter slikanje brez dovoljenja. Ženska naj se malo zbere in malo bolj dostojno obnaša ali naj se vrne tam, od koder je prišla. Meni v drugi ...prikaži več državi (niti doma še na kraj pameti ne pride, da oviram pešce ali kolesarje na pešpoti ali kolesarski stezi. Raje grem par sto metrov peš, če ne gre drugače. Upam, da jo bo tudi dobila položnico policije.

  • Majazmaja 14:50 01.december 2015.

    Sama sem voznica. NIKOLI še nisem parkirala kjer ni dovoljeno. Pa čeprav je to pomenilo veliko pešačenja - tudi v dežju ali snegu. Gospodična je očitno mislila, da ji je vse dovoljeno. 'Za manj kot minuto' - vemo, kaj pomeni ...prikaži več minuta za gospodične njenega kova! Še zdaleč se ne strinjam z reakcijo starejšega para, še več, preziram jo. Prav tako preziram dejanje gospodične. Očitno so se na kupu znašli ljudje, ki so vredni eden drugega. B.B.: Vi pa še enkrat preberite tole svojo packarijo in popravite napake. Bo šlo?