Šport > Nogomet
13 ogledov

Şahin: Arsenal je pod večjim pritiskom

Nuri Şahin EPA
Vezist Borussie Dortmund Nuri Şahin je prepričan, da bi se Arsenal z drugim porazom proti nemškemu prvoligašu znašel na robu izpada iz Lige prvakov.

Borussia Dortmund se bo v četrtem kroguu Lige prvakov pomerila z Arsenalom, ki ga je pred 14 dnevi na Emiratesu premagala z 2:1. Topničarji se nahajajo pri vrhu skupine F, vendar imajo enako število točk kot Dortmund in Napoli, zato bi v primeru poraza lahko nazadovali šele na tretje mesto.

''Naša zmaga v Londonu je bila zelo pomembna, a nič še ni odločeno. Zdaj moramo zmagati doma, da ohranimo možnosti. Arsenal? Če jih premagamo, se bodo zelo težko prebili iz skupinskega dela Lige prvakov,'' je povedal posojeni nogometaš Reala.

Şahin meni, da je pritisk na strani angleškega prvoligaša. ''Arsenal je pod večjim pritiskom, saj bi jim poraz v Nemčiji otežil možnosti za napredovanje - za nas velja podobna zgodba, če izgubimo, potem je bila zmaga v Angliji zaman. Na Emiratesu smo upravičeno zmagali. Lani smo igrali v finalu in vsak obračun odigramo zelo intenzivno. Arsenal je napadalna ekipa. Na prvem obračunu nam je uspelo zaustaviti njihovo kreativnost in zdaj moramo to ponoviti,'' je povedal turški reprezentant.

Vezist Borussie meni, da Arsenal ni tipična angleška ekipa. ''So veliko bolj evropski s stilom španskih in nemških ekip,'' je modroval Şahin, ki je v sezoni 2012/2013 igral v Premier ligi na posoji pri Liverpoolu, kjer pa ni našel svojega mesta. ''S Premier ligo nimam lepih izkušenj, saj v Liverpoolu nisem dobil veliko priložnosti, a to je preteklost in zdaj razmišljam samo o Borussii Dortmund,'' je zaključil Şahin.

Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

Skupina E

Ob 20.45:
Basel - Steaura
Chelsea - Schalke 04

Lestvica: 1. Chelsea 6 točk, 2. Schalke 6, 3. Basel 4, 4. Steaua 1.

Skupina F

Ob 20.45
Borussia Dortmund - Arsenal
Napoli - Marseille

Lestvica: 1. Dortmund 6, 2. Arsenal 6, 3. Napoli 6, 4. Marseille 0.

Skupina G

Zenit Petersburg - FC Porto

Ob 20.45:
Atlético Madrid - Austria Wien

Lestvica: 1. Atlético 9 točk, 2. Zenit 4, 3. Porto 3, 4. Austria 1.

Skupina H

Ob 20.45:
Ajax - Celtic
Barcelona - AC Milan

Lestvica: 1. Barcelona 7 točk, 2. Milan 5, 3. Celtic 3, 4. Ajax 1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.