Šport > Nogomet
22 ogledov

Casillas: "Ostajam do konca svoje pogodbe"

Casillas Marcelo Marchisio Juventus Real Madrid Liga prvakov EPA
Po tekmi v Torinu je Iker Casillas zagotovil, da bo še dolgo ostal na stadionu Santiago Bernabéu, ob tem pa ga je pohvalil tudi trener Carlo Ancelotti, ki mu priložnost sicer namenja le v pokalu in Ligi prvakov.

Kot najbrž že veste, je Iker Casillas v torek zvečer v večini primerov dobro opravil svoje proti Juventusu v 4. kolu Lige prvakov, ko je Real Madrid v Torinu remiziral (2:2) in si praktično že zagotovil prvo mesto v skupini. Po dvoboju je dolgoletni kapetan Reala in Furie španskim medijem zagotovil, da bo še nekaj časa branil barve 'belega baleta', kljub temu, da v prvenstvu brani Diego López

"Kluba ne bom zamenjal niti januarja, niti poleti. V Madridu nameravam ostati do konca moje pogodbe (izteče se leta 2017, op. a.). Seveda pa ne morem predvideti, kaj se lahko zgodi v naslednjih dveh ali treh letih," je dejala Realova legenda.

Casillasu so mnogi mediji v usta polagali, da je pripravljen zapustiti Real Madrid že v zimskem prestopnem roku, tokrat je legendarni vratar mirno dejal, da je že sit, da "ga pogosto narobe interpretirajo njegove besede" in da je že večkrat povedal, da želi ostati v španski prestolnici, kjer ima praktično status 'polbožanstva' med navijači.

Ancelotti: "Zanj ni lahko"

Po torkovi tekmi v Torinu je Ikerja pohvalil tudi Realov strateg Carlo Ancelotti. "Casillas je odigral izvrstno tekmo. Bile je odločujoči faktor in v prvem polčasu je dvakrat posredoval odlično. Zanj ni lahko, da ne igra vsako tekmo, a je pripravljen biti del ekipe na ta način in to kaže na njegovo profesionalnost," je komplimente trosil Italijan.

A kljub pohvalam bo prvi vratar v prvenstvu še vedno Diego López, čeprav ga mnogi navijači (ne preveč ustrezno) krivijo za veliko število golov v madridski mreži na uvodu v La Ligo. Ikerju ostajata španski pokal in Liga prvakov. "Iker bo dvignil Décimo," je pred nekaj dnevi v trenutku navdiha dejal Ancelotti in s tem skušal najbrž malce potolažiti tudi kultnega vratarja, ki ni praktično nikoli v svoji karieri toliko časa presedel na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.