Šport
17 ogledov

Morski psi le še zmago od finala

san jose sharks nhl Reuters
Hokejisti San Jose Sharks so v finalu zahodne konference severnoameriške lige NHL v gosteh premagali St. Louis Blues s 6:3 in v zmagah povedli s 3:2.

Junak tekme v St. Louisu je bil Joe Pavelski z dvema goloma in podajo, z 12 zadetki v končnici je tudi najboljši strelec, Joel Ward je prispeval dva zadetka, Joe Thornton pa tri podaje. St. Louis je sicer prvo tretjino dobil z 2:1, naslednji dve pa izgubil z 1:2 in 0:3. Zadnja dva zadetka je San Jose v zadnji minuti zabil v prazno mrežo.

"Ko igraš tako dobro, si želiš še naprej ostati na tem valu. Vsak je prispeval velik delež in to se mora nadaljevati," je po tekmi ameriškim medijem povedal Pavelski, ki je z 21 točkami v končnici izenačen na vrhu lestvice strelcev s soigralcem Loganom Couturjem.

Pavelski je zasluženo požel precej pohval trenerja Petra DeBoera: "Ko pomisliš na najboljše strelce v zgodovini, je Joe s svojo sposobnostjo, da dobi plošček pred vrati in zadeva iz različnih kotov, na povsem isti ravni. Njegova največja odlika je, da vedno dela na tem in to izboljšuje."

St. Louis, za katerega so zadeli Jaden Schwartz, Troy Brouwer in Robby Fabbri, v tej seriji pogreša učinek zvezdnika Vladimirja Tarasenka. Ta je na tekmi sprožil le en strel, v boju s San Josejem pa se sploh še ni vpisal med strelce, potem ko je v prvih dveh dvobojih končnice dosegel 13 točk. "V tej seriji mu res ne gre, ampak le vprašanje časa je, kdaj se mu bo odprlo," v svojega izbranca verjame trener Ken Hitchcock.

Liga NHL, finale Zahoda, (5. tekma):

St. Louis Blues - San Jose Sharks 3:6 (2:1, 1:2, 0:3) /2:3/
Schwartz 8., Brouwer 16., Fabbri 32.; Vlašić 4., Ward 25., 60., Pavelski 39., 41., Tierney 60.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.