Šport
23 ogledov

V boj z volkovi in sinovi volkulje

Michael Jacobsen Iličić Evropska liga 1/16 finala EPA
Današnji žreb osmine finala Evropske lige je pripravil kar nekaj zanimivih obračunov - Inter je dobil Wolfsburg, Fiorentina Romo, branilka naslova Sevilla pa bo igrala proti rojakom iz Villarreala.

V Nyonu je ambasador letošnjega finala Evropske lige, upokojeni vratar Jerzy Dudek, dan po povratnih tekmah 1/16 finala izžrebal pare osmine finala. Nekdanji čuvaj mreže, ki je sodeloval pri čudežnem slavju Liverpoola v Ligi prvakov leta 2005, je pripravil kar nekaj zanimivih obračunov.

Žreb je bil sicer delno delegiran, najprej so izžrebali nasprotnike obema ukrajinskima predstavnikoma Dnipru Dnipropetrovsku in Dinamu Kijevu, ki se bosta pomerila z Ajaxom oziroma Evertonom. Dudek je branilki naslova Sevilli pripravil španski obračun z letečim Villarrealom in njenim nekdanjim trenerjem Marcelinom, ki že dlje časa ne more računati na Bojana Jokića.

Čustvena tekma z bivšimi delodajalci se obeta tudi Vincenzu Montelli, saj bo legendarni napadalec AS Rome kot trener Fiorentine poizkušal izločiti prav rimski klub, pri čemer mu bo pomagal le Josip Iličić, saj Jasmin Kurtić ni registriran za izločilne boje v Evropski ligi. Vijoličasti so včeraj navdušujoče odpravili tihe favorite Tottenham (2:0), Roma pa je preživela incidente pri Feyenoordu (1:2).

Samir Handanović ni branil na nobeni od obeh tekem 1/16 finala s Celticom, morda pa bo priložnost dobil proti izjemno strelsko razpoloženi drugouvrščeni ekipi nemškega prvenstva  Wolfsburgu, kjer bodo črno-modri gostovali na prvi tekmi osmine finala.

Zenit bo na prvi tekmi pričakal Torino, Napoli bo gostil moskovski Dinamo, turški Bešiktaš pa bo po četrtkovi srhljivki v Istanbulu proti Liverpoolu odšel k ClubBruggeju.

Evropska liga, osmina finala, pari:

Everton - Dinamo Kijev
Dnipro Dnipropetrovsk - Ajax
Zenit Sankt-Peterburg - Torino
Wolfsburg - Inter
Villarreal - Sevilla
Napoli - Dinamo Moskva
Club Brugge - Bešiktaš
Fiorentina - AS Roma

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.