Magazin > VIP
63 ogledov

Na Savinini poroki bo 3000 gostov

Savina Atai, Giorgos Osebni arhiv
Pred Savino Atai je čudovito obdobje načrtovanja in pričakovanja, saj jo je njen srčni izbranec zaprosil za roko. V Sloveniji bosta imela intimen obred, v Grčiji pa bo sledila prava grška poroka.

Giorgos se je zelo potrudil s prstanom. Od kje mu ideja za prstan?
Dobro leto nazaj sem imela neko snemanje, na katerem sem nosila ta prstan kot modni dodatek in sem si ga nato kupila. Giorgosu sem rekla, da je to edini prstan na svetu, ki mi je všeč. Niso mi namreč všeč klasični prstani. Spomnil me je na eno karto iz osho tarota uvid, kjer so vsi elementi. Potem je ta prstan izginil. Zdelo se mi je, da sem ga izgubila. Izakazalo pa se je, da to ni to. Giorgos ga je vzel in po njem naredil svojo različico v kombinaciji rumenega in belega zlata. Lani me je s tem prstanom 'rezerviral'. Letos poleti je prstan spet izginil in sem naredila celo paniko, ker sem mislila, da sem ga izgubila. Giorgos je rekel, da je spet on za tem in da bom dva tedna brez, a da se bo splačalo počakati. Na prstan mi je dal še devet diamantov. Zdaj ima že ideje za naprej, a sem mu rekla, da je že zdaj popoln. 

Ste pričakovali to? Videti je, da si je vzel zelo veliko časa za načrtovanje.
On je arhitekt in zelo rad preureja stvari. Vedno se šalim, da je njegova meditacija to, da gre nekaj preurediti. Že takoj, ko mi je dal ta prstan, je rekel, da ve, kako ga bo nadgradil, a jaz tega nisem tako jemala. Zdaj pa že razmišlja, kako bo oblikoval poročni prstan. Razmišlja o tem, kaj bi šlo zraven, ker želim oba nositi. Zame pa je ta glavni. 

Kdo bo organiziral poroko?
Jaz bom poskrbela za slovensko poroko, ki bo majhna in intimna. Velika grška poroka bo čisto Giorgosova domena. Že ve, kateri znani grški pevec bo pel. Res uživa v teh stvareh, tako da mislim, da bom tam samo za obleko jaz poskrbela. 

V Ljubljani se boste poročili naslednje leto decembra.
Ja, Giorgosu je zelo všeč zimska Ljubljana, ko so lučke. Poleg tega bo to popoln kontrast, na Kreti bo morje in sonce, zato sva izbrala zimo in poletje. Najprej sem se želela poročiti letos decembra, a imam takrat že obveznosti in bi bilo vse tako na hitro. Zdaj sem ugotovila, da mi je všeč, da bom imela čas za razmišljanje in priprave. Zelo mi je všeč to obdobje zaroke. 

Poleti 2016 potem sledi poroka v Grčiji?
Ja. Nekako tako. Cela procedura bo, prav smešno je. Naslednje poletje bomo sicer imeli v Grčiji že prvi manjši obred, na katerem bo 500 ljudi. Na veliki grški poroki (poleti 2016, op. p.) naj bi bilo okoli 3000 ljudi. Giorgos prihaja iz velike in spoštovane družine. Ko začneš seštevati … So zelo družaben narod in pri njih je tako, da ne moreš povabiti polovico vasi, polovico pa ne. Zato bo slovenska poroka najina, grška pa bo velika zabava, kjer bo poudarek na druženju.

Koliko tradicionalistke je v vas?
Njemu tradicija veliko pomeni, ker izhaja iz nje. Če bi me vprašali, preden sem ga spoznala, bi vam rekla, da mi je vseeno. Rekla bi, da bi se poročila na magistratu ali pa šla na počitnice in se tam poročila v kratki beli svileni obleki. Z Giorgosom pa sem začela spoznavati obrede in ugotavljam, da mi je to zelo lepo. Tudi te 'rezervacije', ki traja eno leto, najprej nisem razumela. Lepo je to zlivanje dveh oseb v eno družino in da to na tak način poteka. Postajam tradicionalistka. 

Že veste, kakšno obleko si želite?
Na poti iz Indije sem si v Carigradu kupila nekaj poročnih revij in si označila dve obleki. To je že velik napredek. Nikoli nisem bila kot tiste punčke, ki od nekdaj sanjajo o poroki. Že zdaj me zanima, tako da bom verjetno v tem letu postala prava 'bridezilla'. (smeh)

Komentarjev 1
  • Avatar roksa
    roksa 20:03 14.oktober 2014.

    In, če se lahko pohvalim, bom jaz črnogorski kum!!!!!!!!!!!!!!