Šport
72 ogledov

Schalke petkrat na obisku pri Beriću

Robert Berić EPA
Slovenski napadalec Robert Berić z odlični nastopi vzbuja precej zanimanja v Nemčiji, poleg Werderja ga podrobno spremlja tudi velikan iz Gelsenkirchna.

Robert Berić je brez dvoma najbolj vroč slovenski napadalec v letošnji sezoni. Član dunajskega Rapida je v nedeljo na derbiju z vodilnim Salzburgom zabil že svoj 20. gol v prvenstvu in je trenutno drugi strelec avstrijske lige. Dobre predstave niso ostale neopažene, največ zanimanja so pričakovano pokazali nemški prvoligaši.

O zanimanju Werderja iz Bremna je bilo že veliko povedanega, kot poroča avstrijski Sportzeitung, pa ga zelo podrobno spremlja tudi velikan Schalke. Skavti rudarjev, ki so se v letošnji Ligi prvakov v skupinskem delu srečali tudi s slovenskim predstavnikom Mariborom in jim je kasneje le gol zmanjkal, da bi pripravili senzacijo proti madridskemu Realu, so v zadnjem času vse pogostejši obiskovalci tekem Rapida, saj so si Berića v živo pogledali že petkrat.

Po Berićevi uspešni sezoni je bolj ali manj jasno, da Dunajčani svojega najboljšega igralca ne bodo mogli zadržati in da se bo ta najverjetneje preselil v Nemčijo. Avstrijski mediji ob tem namigujejo, da bi bila pogajanja z Rapidom za moštvo iz Gelsenkirchna nekoliko lažja, saj je športni direktor dunajskega kolektiva Andreas Müller pri Schalkeju preživel kar 21 let, od tega dvanajst kot igralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.