Šport > Moto športi
17 ogledov

Schumi: Razlika med njima je šokantna

Vettel Schumacher Reuters
Najuspešnejši dirkač v zgodovini formule 1 Michael Schumacher je dejal, da je šokiran nad razliko med Sebastianom Vettlom in njegovim nekdanjim moštvenim kolegom Markom Webbrom.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull) je v letošnji sezoni dobil 13 od 19 dirk, medtem ko njegov moštveni kolega Mark Webber, ki se je po dirki za VN Brazilije poslovil od formule 1, ni zmagal niti enkrat. Drobtinice, ki jih je za seboj pustil nemški dirkač, so si razdelili Kimi Räikkönen (VN Avstralije), Fernando Alonso (VN Kitajske, VN Španije), Nico Rosberg (VN Monaka, VN Velike Britanije) in Lewis Hamilton (VN Madžarske).

''Odlično se je odrezal, zelo konstantno. Poglejte njegovega moštvenega kolega. Lahko ga vzamete za primerjavo. Vettel je zmagal na vseh teh dirkah - 13 zmag v sezoni. Mark Webber ni zmagal niti enkrat. To je šokantno. Vesel sem, da nisem njegov moštveni kolega,'' je povedal Schumacher, ki je v svoji karieri zbral 91 zmag in sedem naslovov svetovnega prvaka.

Če bo Vettel nadaljeval s takšnim tempom, kot smo ga bili vajeni v zadnjih štirih sezonah, bi lahko kmalu začel ogrožati tudi Schumijeve najbolj ''nedosegljive'' rekorde. ''Če bo nekomu uspelo podreti rekorde, bi raje videl, da je to on,'' je povedal Schumacher in dodal ''V svojem času sem naredil, kar sem naredil. On to zdaj počne v svojem času. Vesel sem zanj.''

Primerjava po 120 dirkah

Vettel je v svoji karieri nastopil na 120 dirkah formule 1. Primerjava s prvimi 120 dirkami Michaela Schumacherja kaže, da bi lahko Vettel nekoč ujel svojega velikega mentorja.

Vettel - Schumacher

Starost: 27-30
Naslovi prvaka: 4-2
Zmage: 39-33
Stopničke: 62-66
Najboljši startni p.: 45-20

Maldonado se seli v Lotus

Saga s prestopom venezuelskega dirkača v formuli 1 Pastorja Maldonada je končana. Venezuelec bo v novi sezoni svetovnega prvenstva dirkal v britanskem moštvu Lotus skupaj s Francozom Romainom Grosjeanom, so danes potrdili v moštvu.

pastor maldonado | Avtor: EPA EPA
Maldonado je v minulih treh sezonah v svetovnem prvenstvu voznikov formule 1 branil barve Williamsa, za katerega je leta 2012 zmagal na dirki za veliko nagrado Španije v Barceloni. V pravkar končani sezoni je 28-letni Venezuelec vpisal le eno točko, ki jo je osvojil z 10. mestom na dirki za veliko nagrado Madžarske.

Potencial ali milijoni vlagateljev?

"Hvaležen sem za sijajno priložnost, ki so mi jo izkazali s povabilom v Lotus. Ni skrivnost, da sem si želel spremembe, s katero bi se mi ponudila priložnost za napredovanje v karieri, v Lotusu so v meni videli velik potencial ter so mi ponudili najboljše pogoje," je bil vesel Maldonado, ki bo s seboj v moštvo pripeljal tudi finančni vložek v višini 35 milijonov evrov letno venezuelske naftne družbe PDVSA. Venezuelec bo pri Lotusu nadomestil Finca Kimija Räikkönena, ki se vrača v Ferrari. Maldonadovo mesto pri Williamsu pa bo zasedel Brazilec Felipe Massa.

Zaradi F1 milijoni na avstrijsko štajersko

Z vrnitvijo dirke formule 1 na Red Bull Ring v Spielbergu v Avstriji, se bodo v pokrajino v prihodnjem letu, ko bo dirka na sporedu, stekli milijoni. Kot je pokazala posebna študija, naj bi šlo kar za 71 milijonsko rast vrednosti, kljub dodatnim gradbenim delom pa naj bi bila vrednost glede na leto 2013 drugo leto kar 52 milijonska.

Posebna študija, ki jo je danes predstavil njen avtor Florian Schwillinsky, predvideva, da bo regija v primerjavi z letošnjim letom bogatejša kar za 41 odstotkov, pri čemer bo čisti zaslužek od formule 1 znašal 1,36 milijona evrov, 18 milijonov naj bi navrgle novogradnje, približno sedem milijonov pa dodatne nočitve.

Iz naslova obdavčitev naj bi pokrajina Štajerska v prihodnjem letu zaradi formule 1 prejela tudi šest milijonov evrov dodatnih davkov, kar je 48 odstotkov več kot letos, poleg tega pa bo zaradi omenjenega tekmovanja v regiji na voljo dodatnih 65 delovnih mest, še pravi danes predstavljena študija.

Za dirko velja tudi veliko zanimanje gledalcev. Dirka bo na sporedu v dneh med 20. in 22. junijem 2014, vse vstopnice pa naj bi bile že prodane. Na voljo bodo le še vstopnice, ki bodo ostale po morebitnih odpovedih že prodanih. Organizatorji so za celoten dirkaški konec tedna v prodajo namenili 190.000 vstopnic. V petek bo lahko na dirkališče prišlo le 30.000 gledalcev, v soboto in nedeljo pa po 80.000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.