Slovenija > Komentarji in kolumne
50 ogledov

Janković ni Drnovšek

Drnovšek je leta 1996 privabil enega Pucka, Janković zdaj potrebuje nekaj puckov.

Goran Novković (Foto: Žurnal24) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Decembra Janković premaga Janšo v finišu volitev. Toda kmalu ga v boju za šefa državnega zbora ukanita Virant in Erjavec. Včeraj pa Virantova lista podeli košarico Jankoviću in tehtnico spet nagne na Janševo stran. Če Pozitivna Slovenija v dnevu in pol ne najde dovolj podpore, kar je skorajda nemogoča misija, bo Janković doživel že drugi veliki poraz v državnem zboru. In politična telenovela se bo nadaljevala. Morda se nam obeta celo še ena takšna drama v parlamentu, kot smo jo konec decembra že videli. V drugem krogu namreč mandatarja lahko predlaga tudi deset poslancev.

Na včerajšnjo potezo Virantove liste lahko gledamo iz več zornih kotov. Nekateri menijo, da samo napihujejo svojo ceno. Navsezadnje so zavrnili Jankovića tudi isti ljudje, ki so že parafirali pogodbo z njim. A če se bodo tako pogajali za Slovenijo v Bruslju, bodo zelo koristni, če vstopijo v vlado.

Politični poker se zdaj nadaljuje. V največjih škripcih je DeSUS. Če se danes odloči za Jankovića, lahko veliko izgubi pri Janši, če bo na koncu ta dobil mandat. Največ je včeraj seveda pridobil Janša. Pa tudi Pahor, ki ga je levica že zavrgla. SD se jutri že dobi na posvetu s svojim šefom, ki je ob pravem času prišel iz bolnišnice. Jankovića pa ne more rešiti več niti Erjavec, če ne bo hkrati nabral kar nekaj puckov v parlamentu.

Spomnimo se, leta 1996 je poslanec Ciril Pucko z desnice prebegnil k Drnovšku. Drnovšek je to znal, ker je združeval. Janković pa ni Drnovšek.

Komentarjev 13
  • Žurnalček 00:21 11.januar 2012.

    Če bo kdo kam " prestopil" zna to biti samo pri volitvah in to zaradi čisto enostavne in človeške želje po svobodi mišljenja in razmišljanja! Komu pa sedaj visi nad glavo Demoklov meč . Virantovim poslancem, ker so odšli z ...prikaži več njim stran od Furerja in da tako rečem prestopili na AKADEMSKI NIVO , zdaj jih pa kar naenkrat , ta isti Virant potiska nazaj v populistično sfero SS. Pa niso valda UNIVERZITETNI PROFESORJI in CVET PAMETI, padel na tako niske veje , da jih bo z monologom moril OBRAMBOSLOVEC !!

  • Žurnalček 00:07 11.januar 2012.

    Tup ostane tup !

  • Žurnalček 00:04 11.januar 2012.

    IQ ni odvisten od narejenih šol , ampak pameti in hitrega razumevanja sveta. Šušteršič je pa glede prodaje bank tako hiter , da jih bodo prej začele USA zopet prodajati, kot bo pa on razumel pomen intervencije imenovane podržavljenje bank. ...prikaži večbank. Kot da bi prespal dve leti dogajan v svetovni ekonomiji ! In to naj bi bil profesor ! Hec je pa še ta , da je njegovo razmišljanje obrnjeno na ZAHOD , medtem ko sonce vzhaja na VZHODU. Verjetno ma tolk IQ , da ve kaj sem mu rekel !