Slovenija
20 ogledov

Se nam obetata interpelacija in referendum?

Zoran Janković
1/3
Špela Mohorič
Predsednik Pozitivne Slovenije (PS) je na tiskovni konferenci dejal, da razmišljajo o referendumu in interpelaciji, ki je že napisana.

Predsednik PS Zoran Janković in vodja poslanske skupine PS Jani Möderndorfer sta danes sklicala tiskovno konferenco, na kateri sta med drugim predstavila stališče glede napovedanih ustavnih sprememb, predlaganih sprememb zakona o uravnoteženju javnih financ ter se opredelila do predlagane zakonodaje na področju upravljanja kapitalskih naložb države.

"Izredna seja, kot se dogaja danes, je nekaj nenavadnega, če v državi ni izrednih razmer. Dogaja se sprejemanje stvari na hitro – kot v izrednih razmerah. Mi smo vložili zakon o holdingu – tudi zato, da bi šel normalno v proceduro, pričakovali smo široko javno razpravo in tako dalje. Predsednik državnega zbora ni dal te možnosti, daje nam deset minut za razpravo o 11 milijardah. Zdaj bo prvič, da bom razmislil skupaj s poslanci, če bi vložili zahtevo za referendum," je dejal Zoran Janković.

Dejal je še, da ne sprejemajo politike SDS, ki se nekaj odloči, drugi pa samo kimajo. Zanima ga tudi, kako bo ravnal Karl Erjavec glede stanja z upokojenci.

O referendumu bodo premislili

"Čeprav sem proti referendumom, bom prosil svoje poslance, naj premislijo o vložitvi pobude za referendum, da dobimo zakon, ki bo dober, s premislekom, ki se bo lahko jeseni normalno sprejemal," pa je Janković povedal o zakonu o holdingu.

Kritičen je bil tudi Jani Moderndorfer, ki meni, da koalicija po tekočem traku sprejema zakone, ter da smo prišli tja, kjer nismo hoteli biti. Predsednik državnega zbora ne dela normalno, medtem ko je predsedniku vlade vseeno, kaj dela parlament oziroma ga ne potrebuje, "saj z večino, ki jo ima, lahko naredi karkoli".

Komentarjev 16
  • deželan 18:39 23.julij 2012.

    Če ZJ misli resno, naj dopolni zakon o upravljanju z državnim premoženjem tako, da se zahteva od zaposlenih ne samo kazenska temveč tudi finančna osebna odgovornost. Vse ostalo je le spreminjanja tropa aparatčikov ki posluša vsakokratne trenutne oblastnika, ...prikaži več, ne odgovarja pa nikoli nihče popolnima nič. Referendum, da se na bankomate da števec ! sem ZA

  • 1111 17:25 17.julij 2012.

    zakaj pa ti pametuješ??

  • vidralas 16:24 17.julij 2012.

    Janković,utihni,pa ne pametuj več s temi tvojimi prestopniki ter navlako,ki ti jo je Kučan stlačil v stranko.Toliko neumnosti in hudobije,kot je slišati iz vaših vrst,pa še ne.Če ne bi bile stvari skrajno resne,bi še človek prenesel to gobcanje,tako pa dobesedno ...prikaži več crkujemo in je skrajni čas,da se tudi v vaši stranki zresnite in začnete delati za dobro Slovenije.