Svet
34 ogledov

"Si pozabil na manire, ali jih nikoli nisi imel?"

Napad v Heidelbergu EPA
Policija v nemškem Mannheimu se je s sočnim jezikom odzvala na lažna poročila, povezana s sobotno smrtonosno vožnjo v Heidelbergu, na spletnem družbenem omrežju Twitter.

Mannheimska policija se je odzivala na zapise uporabnikov v nemškem in angleškem jeziku. Nek tviteraš je tako v sočnem jeziku s kletvicami zapisal, da je voznik musliman in da jih je na zahodu veliko. Policija pa je odgovorila: "O čem, za vraga, govoriš?"

Drugi uporabnik družbenega omrežja je poslal "opozorilo", češ da je po navedbah njegovih prijateljev iz policijskih krogov storilec iz Heidelberga "t. i. begunec". Tokrat so bili policisti kratki: "Ne, pa ni."

Še en zagreti tviteraš je želel od policistov nemudoma izvedeti, kakšen je videz storilca. "Si pozabil na manire, ali jih nikoli nisi imel? Vse ob svojem času, preiskava se nadaljuje," se je glasil policijski odgovor.

"Kaj pa pove videz osebe?"

Drugi uporabnik je menil, da bi morala policija že v prvih fazah preiskave vedeti, kako je videti storilec. A so mu policisti odvrnili: "Kaj pa pove videz osebe?"

Še nek uporabnik družbenega omrežja je zahteval pohitritev deportacij. "Nič več prihodov !" je zapisal, policija pa je svojemu odgovoru dodala: "Mimogrede: pred klicajem ni presledka!!!"

Nemška policija še ugotavlja motiv 35-letnega moškega, ki je v soboto v nemškem Heidelbergu z vozilom zapeljal med pešce. Pri tem je ranil tri ljudi, 73-letnik je ranam kasneje podlegel. Napad naj ne bi imel terorističnega ozadja.

Preberite še:

 - Moški z vozilom zapeljal v množico

Komentarjev 6
  • Božidar Dinič 16:22 28.februar 2017.

    videz osebe policaju ne pove ničesar bravisimo policija

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:21 28.februar 2017.

    Zarad takih laži potem ljudje verjamejo da so migranti utelešenje zla.

  • novispenjac 00:55 27.februar 2017.

    "Kaj pa pove videz osebe?" Hm, če veš kako zgleda, ga lažje uloviš?