Slovenija
26 ogledov

Simon Tot odstopil z vrha Teš

Šef Teša Simon Tot je zaradi povečanega obsega dela sprejel serijo novih strokov Žurnal24 main
Simon Tot je odstopil. Vodenje Termoelektrarne Šoštanj bo kot v. d. prevzel Franc Rosec.

Kot so pozno zvečer sporočili iz Termoelektrarne Šoštanj, je na današnji seji nadzornega sveta Simon Tot odstopil z mesta direktorja.

"Postopki glede pridobitve in uveljavitve državnega poroštva glede posojila v vrednosti 440 milijonov evrov pri Evropski investicijski banki so se zaključili, zato je dosedanji direktor TEŠ mag. Simon Tot z današnjim dnem nadzornemu svetu TEŠ vrnil mandat. Za v.d. direktorja se je imenoval Franc Rosec, za čas trajanja postopka pridobitve novega direktorja, vendar najdlje za obdobje 6 mesecev", je skopo sporočilo predsednika nadzornega sveta Romana Šturma.

Kot je znano, je TEŠ že nekaj let vroč političen kostanj zaradi gradnje šestega bloka. Zaradi večkratnega povišanja končne vrednosti investicije se je dolgo časa zapletalo z državnim poroštvom, zaradi česar je francoski Alstom začasno celo prekinil dela. Konec leta je država poroštvo v višini 440 milijonov evrov le dala, a ob tem postavila pogoj, da cena projekta ne sme preseči sedanjih 1,3 milijarde evrov.

Komentarjev 1
  • dragec 09:18 18.januar 2013.

    ČČlovek ie obupal, po domače - popizdil!!!