Slovenija
48 ogledov

Esad nenadoma zbolel

Slovenija 22.11.2012 Milko Skoberne, Celjski sodnik, kazenska zadeva Okroznega s Saša Despot
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se nadaljuje sojenje celjskemu sodniku v suspenzu Milku Škobernetu. Esad Čehajič je zbolel.

Esad Čehajić, ki je novembra 2010 policiji prijavil, da naj bi celjski sodnik Milko Škoberne od njega zahteval nagrado v zameno za zaustavitev postopkov proti njemu in bi ga zato morala zaslišati sodnica, ki Škobernetu sodi, naj bi včeraj nenadoma zbolel.

"Včeraj je najprej poklical na sodišče po telefonu in sporočil, da ga ne bo. Opozorili smo ga, da mora opravičilo podati na ustrezen način. Ali je ta njegov razlog opravičljiv pa bomo presodili če in ko bo poslal zdravniško potrdilo," pojasnjuje sodnica, ki sodi Škobernetu.

Ob 11. uri pa je sodnica zaslišala tudi Čehajićevo nekdanjo partnerko Barbaro Pirtovšek, ki je  podrobno pojasnila okoliščine Čehajićevega domnevnega podkupovanja Škoberneta. Dejala je, da se z Esadom Ramićem se že dolgo poznajo in da naj bi jim tudi grozili. Vedel naj bi tudi  za večino njihovih težav doma. Sodelovali so tudi poslovno. "Vedel je, da se je nas Esad želel vrniti v Slovenijo, zoper njega pa je bila razpisana tiralica. In Ramić nam je zato ponudil pomoč. Celo opozoril me je, naj pazim ko grem čez mejo ali kdo vozi za mano. In naj vozim jaz, ko gremo čez mejo. To jaz zdaj razumem kot nek pritisk,“ je dejala.

Pirtoškova je dejala tudi, da ne ve kje je njen partner trenutno. "Ali je doma ali pa je šel k zobozdravniku."

  Na vprašanje Škobernetovega odvetnika Tomaža Bromšeta, zakaj je Čehajić sploh odšel iz Slovenije je povedala: "Midva živiva skupaj od leta 94. Odšel je zato, ker je bila zoper njega razpisana tiralica. Zakaj je bila razpisana pa boste morali vprašati kar njega. Takrat sva odšla skupaj in skupaj se tudi vrnila. Leta 2oo2 sva odšla. Do vrnitve pred dvema letoma pa se v slovenijo Esad ni vračal. V tem času je živel na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji."

Komentarjev 1
  • saramara 09:59 07.marec 2013.

    Mislim, da po nasih sodiscih razsaja neka huda viroza, kajti vsi ki se imajo tam za oglasit, imajo kar naenkrat hude zdravstvene tezave. Ni kaj, vsi na obvezno cepljenje!!!