Avto
2027 ogledov

Škoda octavia po prenovi bliže superbu

Prenovljena škoda octavia
1/7
Škoda
Pri Škodi so predstavili temeljito prenovo svojega pomembnega modela octavia. Prednji del vozil je bolj podoben superbovemu, veliko novosti pa je tudi na področju novih tehnologij in povezljivosti.

Pri Škodi so temeljito spremnili masko vozila. Za vzorec so vzeli večjega superba. Octavia je dobila nove prednje žaromete z LED dnevnimi svetili. Manjše spremembe se nanašajo na blatnike, nova so lahka platišča, ki merijo od 16- do 18-palcev.

V potovalni kabini so zdaj kakovostnejši materiali, na voljo so v novih barvah. Že tako razkošno udobje v drugi sedežni vrsti so nadgradili s še več prostora za noge potnikov.

Posodobili so zabavno-informacijski sistem, ki je na voljo z 9,2-palčnim zaslonom na dotik. Povezljivost so izboljšali z delovajem aplle carplayja in android auta. Na področju sistemov za pomoč vozniku pri Škodi omenjajo sistem za pomoč pri vleki prikolice, sistem na opozorila na vozila v mrtvem kotu, novega parkirnega pomočnika ...

Prostornina prtljažnika pri octavii je 590 litrov (610 litrov pri karavanski combi različici.)

Tudi nov trivaljnik

V ponudbi motorjev bodo štirje bencinski in pet dizelski motorjev s prostorninami med 1,0 in 2,0-litra in razponom moči med 62 kilovatov moči (84 KM) in 135 kilovatov moči (184 KM). Poraba je v primerjavi z aktualno različico modelov nižja za do 10 odstotkov.

Octavia je dobila nov 1,0-litrski prisilno polnjeni TSI bencinski motor z 85 kilovatov moči (115 KM) in 200 Nm navora. Kupcem bo na voljo tudi DSG dvosklopčni menjalnik, kot tudi pogon na vsa štiri kolesa (1.8 TSI in 2.0 TDI).

Prvi kupci bodo ključe prenovljene octavio prejeli v začetku leta 2017.

Škoda je do zdaj proizvedla že več kot pet milijonov modelov octavia (vključno s prvo generacijo iz leta 1996). Aktualno generacijo so začeli prodajati let 2012, marca letos pa so proslavili prihod trimilijontega primerka.

Dan za varen avto

Komentarjev 3
  • MihaMB 08:42 27.oktober 2016.

    Tisoč kubikov in 85 KM v tako velikem avtu? Ne me zezat...

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:17 27.oktober 2016.

    Pri slikah se nekaj ne ujema. To očitno niso fotke istega avtomobila

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:16 27.oktober 2016.

    Do te prenove mi je bila zelo všeč (mokre sanje pač)... Ta sistem dvojnih luči, grda maska..... Škoda, da je takšna škoda :)