Avto
130 ogledov

Škoda vision S je razkril še luksuzno notranjost

Škoda vision S
1/17
Škoda
Škoda je predstavila prve uradne fotografije svojega novega športnega terenca vision S, ki bo uradno razkrit na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Vision S je v osnovi koncept, s katerim čehi najavljajo prihod velikega športnega terenca kodiaq s tremi vrstami sedežev, ki bo na prodaj v začetku leta 2017. Serijski model naj bi bil sicer razkrit na septemberskem avtomobilskem salonu v Parizu, standardno pa bo na voljo s petimi sedeži, za doplačilo pa tudi s sedmimi.

Vision S je narejen na MQB prilagodljivi platformi koncerna Volkswagen. Vozilo v dolžino meri 4,7 metra, v širino, 1,91 metra, v višino 1,68 metra, medosna razdalja meri 2,79 metra.

Na bencinsko črpalko vsakih 1.000 kilometrov

V potovalnem prostoru je prostora za šest potnikov, za pogon pa je zadolžen hibridni sklop, sestavljen iz 1,4-litrskega TSI bencinskega motorja z 115 kilovatov moči (157 KM) in 250 Nm navora ter dveh elektromotorjev, enega z 40 kilovatov moči (54 KM) in drugega na zadnji osi z 85 kilovatov moči (116 KM). Sistemska moč je 165 kilovatov (222 KM).

Vision S koncept ima pogon na vsa štiri kolesa, skupna avtonomija je okoli 1.000 kilometrov, samo na električni pogon lahko prevozi 50 kilometrov poti. Pospešek od 0 do 100 km/h je 7,4 sekunde, povprečna poraba po podatkih tovarne pa je v hibridnem načinu vožnje 1,9 litra na 100 kilometrov poti.

Nemci namignili, koliko bo cena

Serijski model bo vključeval motorje iz skupine Volkswagen, vse od 1,4-litrskega turbobencinsekga motorja naprej. Jedro naj bi predstavljala 1,6-litrski in 2,0-litrski dizelski motor znani iz modela superb. Na voljo bo prednji ali vsekolesni pogon, menjalnik bo bodisi ročni šeststopenjski ali sedemstopenjski samodejni z dvema sklopkama. Tako kot v primeru prihajajočega Volkswagnovega tiguana, bi utegnila Škoda predstaviti tudi priključni hibrid.

Kodiaq bo prvi od nekaj novih športnih terencev oziroma križancev znamke, ki bo omogočil provečanje Škodine globalne prodaje na okoli 1,5 milijona vozil na leto. Nemški Auto Bild je konec leta 2015 zapisal, da naj bikodiaq na nemškem trgu stal okoli 24 tisoč evrov. Več nemških in britanskih avtomobilističnih medijev pa je pisalo, da Škoda za leto 2017 pripravlja tudi kupejevsko različico tega modela. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.