Šport > Nogomet
80 ogledov

Skomina po tem incidentu prekinil tekmo

(Romunija - Poljska)
1/10
EPA
Kvalifikacijska tekmav Bukarešti za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2018 bi se lahko končala tragično za poljskega zvezdnika Roberta Lewandowskega.

Tekma med Poljsko in Romunijo, katero je sodila slovenska sodniška ekipa na čelu z Damirjem Skomino, se je končala z zmago gostujočega reprezentance, ki je v Bukarešti slavila s 3:0.

Za Poljake je bil dvakrat natančen Robert Lewandowski, ki je med tekmo doživel bližnje srečanje s pirotehniko, katero so na stadion pretihotapili domači navijači.

Pisala se je 54. minuta srečanja, ko je neznani navijač v bližino Lewandowskega odvrgel topovski udar in poskrbel za dimno zaveso.

Pirotehnično sredstvo je pristalo meter ali dva od Lewadowskega in izgledalo je, da je nogometaš, ki se je nemudoma prijel za obraz, utrpel resno poškodbo. Napadalcu je na pomoč priskočila zdravniška služba, tekma pa je bil za deset minut prekinjena.

Lewandowski je bil po incidentu pretresen, a je kljub temu nadaljeval z igro. V naslednjih dvajsetih minutah se je otresel morebitnega strahu in se domačim oddolžil z goloma v 82. in 91. minuti ter Poljake utrdil na vrh kvalifikacijske skupine E.

Varnostne službe so imele na stadionu v Bukarešti polne roke dela, saj so si na tribunah v lase skočili poljski in romunski navijači.

V petek je bila na delu tudi slovenska nogometna reprezentanca, ki je na gostovanju premagala Malto (1:0). Odločilni gol je prispeval Benjamin Verbič

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.