Slovenija
52 ogledov

Skrivalnice o Ricu

Slovenija 16.02.14, Dolenjska, Novo mesto, stavba Ric, foto: Jerca Bozic Kranjec Jerca Božič Kranjec
Vsebino tožbe in imena disciplinske komisije skrivajo pred svetniki.

"Čutim zavlačevanje, saj je minilo že štiri mesece, odkar smo bobu rekli bob, pa še vedno ni sklepov občinske disciplinske komisije o odgovornosti vpletenih v najem prostorov za razvojno-izobraževalni center (Ric)," je bil na zadnji občinski seji kritičen občinski svetnik v Novem mestu Franci Beg, ki že vse od sklenitve pogodbe s podjetjem Protekt Dolenjska opozarja, da je ta za občino škodljiva.

Skrivna komisija

Podžupanja Mojca Špec Potočar, ki je zaradi bolniške odsotnosti župana Alojzija Muhiča vodila sejo, ni znala odgovoriti na vprašanje, kdo so člani disciplinske komisije. Milena Bartelj, opozicijska svetnica SDS, pa je razkrila, da komisijo vodi Klavdija Jerina Mestnik, ki se je, potem ko jo je na stolčku direktorice Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto zamenjal Borut Novak, vrnila na občino, ter še trije občinski uslužbenci. Novak je bil v času, ko je župan Muhič podpisal sporno pogodbo, direktor občinske uprave.

Odvetnica je glavna

Svetnica Vida Čadonič Špelič je želela, da svetnikom pokažejo vloženo tožbo za ničnost pogodbe, vendar Špec Potočarjeva njenega predloga ni dala na glasovanje, zato je ta sejo protestno zapustila, rekoč: "Predsedujoča ni zmogla toliko poguma, da bi občinski svetniki lahko pokazali, ali so za čiste račune ali pa držijo vrečo nekomu, ki ima v tej zgodbi tudi osebne koristi." Špec Potočarjeva je pojasnila, da je odvetnica, ki je vložila tožbo, odsvetovala vsakršno širjenje te informacije.

Občinski svetniki – poleg omenjenih še Gregor Macedoni, Renata Zupančič, Matic Vidic, Slavko Gegič in Andrej Resman – so zato na župana Muhiča naslovili zahtevo, naj svetnikom posreduje vloženo tožbo in pripravi poročilo v zvezi z izvršbo Protekta, o kateri smo poročali pretekli teden. "Ostro zavračamo takšno samovoljno nedemokratično vodenje seje," so dodali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.