Slovenija
22 ogledov

Skupna ugotovitev - manjka denarja

Evro Profimedias
Vladna ekipa je sinoči na nenapovedanem delovnem posvetu razpravljala o prioritetah posameznih resorjev. Skupna ugotovitev je - potrebovali bi več denarja.

Po posvetu so bili novi ministri skopi z izjavami, je pa minister za javno upravo Boris Koprivnikar povedal, da se vsi resorji soočajo s potrebo po dodatnih sredstvih, a da bodo morali rešitve poiskati v okviru danih. Zlasti o javnih financah utegnejo na kolegiju danes razpravljati koalicijski partnerji.

Na sinočnjem posvetu sicer niso razpravljali o morebitni potrebi po rebalansu proračuna. Cerar je v minulih dneh že spomnil, da jih čaka ta odločitev, poleg tega takojšnje delo na pripravi osnutka proračuna za leto 2015, so pa tudi izzivi na drugih področjih, "kjer ni časa in je treba takoj stopiti v akcijo". Rokave bo med drugim treba zavihati pri pogajanjih z javnim sektorjem.

Cerar je že poudaril, da smo v Sloveniji res soočeni z nekaterimi ugodnimi ekonomskimi kazalci, vendar smo še vedno v krizi. Med drugim imamo proračunski in strukturni primanjkljaj ter visok javni dolg. Ocenil je tudi, da bo javnofinančni položaj terjal tudi nekatere težke ukrepe.

Novi predsednik vlade je tudi poudaril, da bo vlada takoj pristopila k delu, njene naloge pa bodo posvečene zlasti javnim financam.

Komentarjev 8
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:26 22.september 2014.

    Bravo,bravo pravi geniji.Kako je mogoče da manjka denar??Pa saj je naša Alenčicaposkrbela za svoje ovčice.Ojoj,a morda zaradi tega beži iz naše poštene državice.

  • valerijakregar 11:10 22.september 2014.

    kaj ko bi na to sejo poklicali na zagovor tudi i "cvirntrajbarco" !!!!!!!!bi jih prepričala, da so državne finance v odličnem stanju !po šivilji zvoniti je prepozno ! (nov slovenski pregovor)

  • mph 11:07 22.september 2014.

    Kakšen javni sektor spet, naj raje ustvarjajo denar, kot pa, da nesmiselnim varčevanjem dodatno uničujejo državo. Bolj vse študije kažejo in dokazujejo škodljivost nesmiselnega varčevanja, bolj bi nekateri radi po starih korakih. Ker so pač najbolj enostavni. Se sicer strinjam, ...prikaži več da je potrebno preprečevati kriminal (za kar imamo NPU) in šparati, kjer je smiselno, ne pa za vsak ceno in kjer ni več kaj šparat. Še malo bodo oslu povsem ukinili slamo izgleda. Sicer pa še drugi vidik, se bom pač malo dodatno zadolžili kot vsa pametna tujina. Poglejte si samo zibelko kapitalizma. Ko gre za njihovo rit jih nič ne moti, da so najbolj zadolžena verjetno nacija na svetu.