Avto
13 ogledov

Slab dan za avtomobile

Die hard Youtube
Slab dan za avtomobile. V akcijskih prizorih za peto nadaljevanje filma Umri pokončno so razbili 650 vozil in naredili za osem milijonov evrov škode.

V petem nadaljevanju filmske akcijske uspešnice Umri pokončno z naslovom "A Good Day To Die Hard“ (Dober dan za smrt), se Bruce Willis v svoji najprepoznavnejši glavni vlogi policista Johna McClanea z nepridipravi spopade na ulicah Moskve.

V ruski prestolnici skupaj s svojim sinom Jackom v spektakularnih prizorih zasleduje, strelja, lomi in skače, pri tem pa je neusmiljen do dragih avtomobilov. V filmu so skupaj razbili 650 vozil, od tega jih je 132 razbitih tako močno, da se jih ne da več popraviti. Producenti filma so za akcijske prizore porabili več kot osem milijonov evrov. Največ je bilo razbitih dragocenih mercedesov, v škodo pa niso všteti luksuzni mercedesi razreda G, ki jih je nemški proizvajalec avtomobilov naredil posebej za film. Seveda so vse med snemanjem uničili.

Producenti najbrž ne žalujejo preveč za milijoni, ki so jih porabili za razbite avtomobile, saj so znesek nadoknadili že v prvih dneh predvajanja filma v ZDA.

Napovednik za film si lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 1
  • zdrej 10:19 18.februar 2013.

    citat iz članka: "Producenti najbrž ne žalujejo preveč za milijoni, ki so jih porabili za razbite avtomobile, saj so znesek nadoknadili že v prvih dneh predvajanja filma v ZDA."In potem jočejo za avtorske pravice, ker jim kao neupoštevanje ...prikaži več le tega odžira kruh. Po drugi strani pa v prvih par tednih že dobijo povrnjen ves vložek, vse ostalo je še samo plus. In ni v tisočih € ampak v miljonih če ne v miljardah.