Šport
59 ogledov

Slovenci boljši od Srbije

odbojka Anže Petkovšek
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje z odličnimi predstavami. Na pripravljalnem turnirju v nemškem Ludwigsburgu je s 3:2 (21, -18, 24, -22, 13) premagala podprvakinjo letošnje svetovne lige Srbijo.

Varovance Nikole Grbića so Slovenci premagali drugič v zadnjih dveh letih, prvič jim je to uspelo na EP 2013 v Herningu. Izbranci selektorja Andree Gianija se bodo v nadaljevanju turnirja pomerili še z Nemčijo in zmagovalko svetovne lige Francijo.

Slovenci so tekmo zelo dobro začeli in ves čas narekovali tempo igre. Prvi niz je bil sicer večinoma izenačen, v drugem delu niza pa so slovenski odbojkarji prišli do prve večje prednosti ter povedli z 21:18. Prednost jim je uspelo zadržati tudi v končnici in niz dobiti s 25:21.

V drugem nizu so bili uspešnejši srbski odbojkarji, ki so točke nabirali tudi na račun napak slovenskih igralcev, ki so veliko grešili pri začetnih udarcih. Srbi so vodili tako ob prvem kot ob drugem tehničnem odmoru, ko so bili v prednosti nekaj točk, zmaga v drugem nizu pa, ob dobri igri v obrambi in uspešnih protinapadih, ni bila vprašljiva.

V tretjem nizu sta bili ekipi znova precej bolj izenačeni. Rahlo prednost točke ali dveh so sicer imeli slovenski odbojkarji, ki so nazadnje vodili ob drugem tehničnem odmoru, s 16:15. V nadaljevanju so pobudo prevzeli Srbi in si priigrali tudi že tri zaključne žoge (24:21), a se Slovenci niso predali. Po polminutnem odmoru na zahtevo Gianija, je Alen Pajenk z napadom priboril prvo točko. Mitja Gasparini je odlično serviral, Pajenk in Klemen Čebulj pa sta z blokom zaustavila Aleksandra Atanasijevića. Sledili sta napaki Srećka Lisinca in Atanasijevića v napadu, ki sta Sloveniji najprej prinesli izenačenje, nato pa še prvo zaključno žogo. Po novem dobrem servisu Gasparinija je bil v bloku uspešen še Dejan Vinčić, Slovenci pa so tako slavili s 26:24.

Četrti niz je bil izenačen pri 14:14, nato pa so povedli srbski odbojkarji. Danijel Koncilja je z blokom svojo ekipo pripeljal do 22:23, a so Srbi dosegli dve zaporedni točki in niz dobili s 25:22.

V petem nizu so Grbićevi varovanci prišli do hitrega vodstva s 3:0, a so njihovi tekmeci najprej izenačili na 5:5, ob menjavi igralnih polj pa so Slovenci vodili z 8:7. Alen Šket je poskrbel za izenačenje na 10:10, v samem zaključku tekme pa je Gasparini Sloveniji zagotovil kar tri točke. Prve zaključne žoge slovenski igralci, kljub dvema napadoma, niso izkoristili, v drugo pa je bil z napadom prek sredine uspešen Pajenk.

Slovenski bloker je dosegel 12 točk, Gasparini in Čebulj sta jih dodala po 14, Urnaut pa je tekmo končal pri 18 točkah. Pri Srbih je 15 točk nanizal Atanasijević, 14 jih je vknjižil Uroš Kovačević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.