Šport
46 ogledov

Slovenci ugnali olimpijske prvake

Sport 28.12.2013 Boris Denic, rokomet, prijateljska tekma, Slovenija - Makedonij Saša Despot
Po porazu z Dansko so se slovenski rokometaši pobrali z veliko zmago proti Franciji.

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnjem 2. krogu mednarodnega turnirja Zlata liga v danskem Aalborgu premagala Francijo s 27:26 (14:13). Slovenija je v četrtek izgubila proti Danski s 25:31, v nedeljo, 6. aprila, pa se bo v Aarhusu pomerila z Norveško.

Zdesetkana slovenska izbrana vrsta je po izenačenem uvodu zagospodarila v drugi polovici prvega polčasa in si nekajkrat priigrala tri gole prednosti (10:7, 13:10, 14:11), v končnici prvega dela pa nekoliko popustila in na odmor odšla z golom prednosti (14:13).

Začetek drugega polčasa je pripadel aktualnim evropskim in olimpijskim prvakom. "Galski petelini" so v 40. minuti izbrancem selektorja Borisa Denića ušli na tri gole (17:20), a zadrega njegovih varovancev je bila kratkotrajna, Slovenci so štiri minute kasneje tekmo postavili v začetno izhodišče (21:21), nekaj minut kasneje pa povišali na 23:21.

V izjemno razburljivi končnici - izid je bil na tekmi kar 13-krat izenačen - so Slovenci povišali na 27:25, prednost pa zadržali do konca negotovega dvoboja.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj razpoložen Simon Razgor z osmimi goli, od tega jih je štiri dosegel po 7-metrovkah. Za Slovenijo je pet golov dosegel Jure Dolenec, Sebastian Skube in Jure Natek po 3, Mario Šoštarič in Dean Bombač po 2 ter David Špiler, Matej Gaber, Miha Žvižej in Marko Bezjak po 1. V francoski reprezentanci je bil najbolj razpoložen Guillaume Joli s petimi zadetki.

Rokomet, Zlata liga, druga tekma:

Slovenija : Francija 27:26 (14:13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.